Već tradicionalno, 26. februara u 18 časova na Kolarčevom narodnom univerzitetu očekuje nas „Koncert pobednika“ na kojem će nastupiti najbolji takmičari i dobitnici prvih i specijalnih nagrada na nedavno završenom XVII Međunarodnom takmičenju solo pevača „Lazar Jovanović“, najeminentnijeg i najvećeg operskog takmičenja u zemlji.

Na koncertu u sredu će se predstaviti i pobednici u pojedinim sekcijama: Andrija Sekulić, Konstantin Kostić, Teodora Ateljević, Ana Jojić, Olivera Krivokuća, Lana Maletić, Nataša Jovović, Paula Tumir, Antonio Ceković i Luka Petričić, koji će se predstaviti nizom arija i solo pesama iz najpoznatijih svetskih opera, uz dodatno svečano uručenje specijalnih nagrada i povelja.

Ovaj koncert na Kolarcu predstavlja prvi u nizu koncerata kojim takmičenje „Lazar Jovanović“ nagrađuje svoje takmičare. U junu mesecu nas očekuju tri solistička koncerta dobitnika tri Nagrade Kulturnog elementa, organizaciju solističkog koncerta na eminentnim lokacijama u Beogradu i finansijsku nagradu od dve stotine eura koje su dobili Tena Lončarević (Hrvatska), Lana Maletić (Srbija/Hrvatska) i Olivera Krivokuća (Srbija), a glavnu nagradu, organizaciju solističkog koncerta Beti Bratine iz Slovenije sa orkestrom Beogradski simfoničari na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine uz finansijsku nagradu u iznosu od pet stotina eura očekujemo krajem septembra meseca. Pokrovitelj takmičenja je Rotari distrikt 2483, finansijske nagrade dodeljuje JCI Srbija i Veselin Ćesarov a prijatelji takmičenja su GeloRevoice i Hotel Envoy.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.