Tango ansambl Libercuatro izvešće koncertni projekat ‘’Piazzolla – prvih sto godina” 11. aprila u 11 časova u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Projekat je osmišljen sa idejom da se obeleži 100 godina od rođenja Astora Piazzolle. Pored dela Astora Piazzolle ansambl Libercuatro će izvesti dela Cobiana, Lopez Vidala, Rovire, Moresa, Lombarda i premijerno – Juliana Peralte. Ansamblu će se pridružiti i plesni parovi – gosti iznenađenja. Libercuatro tango ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Srbiji i regionu.

Libercuatro nastupa u sastavu: Ksenija Ristić klavir, Nataša Radovanović sopran, Martina Dimić Radovanović violina, Branko Džinović bandoneon i Boban Stošić kontrabas.

Idejni tvorac, autorka muzičkih aranžmana i umetnički direktor tango ansambla Libercuatro je pijanistkinja Ksenija Ristić. Cilj ansambla je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju.Članovi
ansambla LIBERCUATRO su članovi Udruzenja muzičkih umetnika Srbije (UMUS).

Ansambl Libercuatro je zabeležio uspešne nastupe na festivalima: Nišville jazz festival, Internacionalni world music festival ETNIKA (Maribor, Slovenija), Eufonija, Aleksinački letnji festival – ALEF, Šibenski plesni festival – Šibensko kulturno ljeto – (Šibenik, Tvrđava Barone, Hrvatska), Letnji festival Univerziteta u Kragujevcu – Univerzitetska letnja scena, letnja škola muzike “STRINGS” Leskovac, ciklus koncerata Zavoda za kulturu Vojvodine – Novi Sad, Tivat tango night – Porto Montenegro u organizaciji Turističke organizacije Tivat (Tivat, Crna Gora), Kalemegdanski sutoni (u saradnji sa Muzičkom omladinom Beograda), Zelenkovac jazz festival (BIH), itd.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.