Koncert „Tren“ autora Bobana Kostića premijerno će biti izveden 6. februara u pozorišnoj Sali Sportsko kulturnog centra Obrenovac s početkom u 19.00 časova.

Obrenovačka publika će imati priliku da se upozna sa radovima inspirisanim narodnom igrom, muzikom i tradicijom, koje će kroz različite koreografske forme predstaviti Boban Kostić.

Program prate i vokalno instrumentalne numere koje će publici približiti izvornu muziku prostora Republike Srbije. Rad koji je će biti prikazan kroz sižetnu koreografsku formu, inspirisan je ruskom narodnom pričom „Deda i repa“. Autor oživljava likove ove globalno popularne priče prikazujući njihove karaktere kroz pokret i muziku, a kompaktnost donosi šarenolikim kostimima i potpunim razvijanjem dramskog sadržaja kroz igru.

Pored ruske priče, na sceni će biti izveden zaboravljeni vlaški ritual iz sela Duboka, u kom žena poznatija kao rusaljka pada u zanos, odnosno trans, iz kog se u realni svet vraća putem prastare tradicije, obrednog kola i igre. Obradom i prilagođavanjem običaja sceni, nastala je koreografija „Aša b’la Rusalja“.

Autorski koncert Bobana Kostića je ujedno i diplomski rad na osnovnm studijama Instituta za umetničku igru u Beogradu.

Ulaz za publiku je besplatan.

Foto: Nemanja Maraš


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.