U galeriji Artget će u novembru biti održana serija koncerata.

Pijanistkinja Neda Hofman Sretenović održaće koncert 2. novembra u galeriji gde će ujedno predstaviti album “Aritmija”.

U pitanju je savremena srpska muzika za klavir solo. Na promociji će učestvovati muzikološkinje Ivana Miladinović Prica i Ivana Petković Lozo, kao i kompozitor Ivan Brklјačić.

Neda Hofman Sretenović će ovom prilikom premijerno izvesti dela Milane Stojadinović-Milić, Svetlane Maksimović, Branke Popović i Ivana Brklјačića.

 Violistkinja Nataša Petrović i pijanistkinja Bojana Dimković će izvesti dela Aleksandra Simića, Dejana Despića i Artura Blisa, u nedelјu, 8. novembra. Obe umetnice su se usavršavale na Visokoj školi za muziku i dramu u Londonu, i završile su doktorske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

U ponedelјak, 23. novembra sledi koncert violinistkinje Katarine Tešenji Kovačevski, zamenice koncertmajstora Simfonijskog orkestra RTS, i pijanistkinje Dragane Raić, klavirske saradnice na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Nјih dve će izvesti dela domaćih autora, Ivana Jevtića i Dejana Despića, a na repertoaru se nalazi i, publici omilјena Sonata za violinu i klavir kompozitora Sezara Franka.

Poslednji koncert je posebno za lјubitelјe klavirske muzike. U ponedelјak, 30. novembra pijanistkinja Jovana Nikolić izvešće dela Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina. Jovana Nikolić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i završila je redovne i master studije na Visokoj školi za muzikuz u Karlsrueu. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.

Kulturni događaji u Kulturnom centru Beograda se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 25.

Zbog ovih ograničenja, molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu [email protected] ili telefonom na 011 2622 058. Prijavlјivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.

Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavlјen na Youtube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelјu dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog ograničenja.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.