Slaveći stvaralaštvo legendarne grupe Ekatarina Velika, kompanije Mascom i Tin Drum Music pokrenuće konkurs “EKV: TVOJA PESMA”.

Cilj konkursa, simbolično objavljenog u danu kada je rođen član ovog kultnog rok benda Milan Mladenović, je nastavljanje najlepše stvaralačke tradicije na tragu kreativnosti i umetničkog potencijala. Takav potencijal upravo je imala ova beogradska i jugoslovenska rok grupa, velikim zalaganjem svih svojih članova.  

“EKV: TVOJA PESMA” zamišljen je kao konkurs koji će nadalje, tradicionalno, biti otvaran svake godine 1. oktobra.

Mascom i Tin Drum Music pozivaju sve umetnike, koji u svom radu prepoznaju uticaje i bliskost sa rukopisom grupe Ekatarina Velika, da se prijave i od četvrtka, 1. oktobra 2020. godine, pošalju svoje radove.

Detalji konkursa biće uskoro objavljeni putem sredstava javnog informisanja, društvenih mreža i muzičkih portala.

Najbolje pesme i njihovi autori biće nagrađeni mogućnošću da svoju pesmu snime u visoko profesionalnim uslovima.

Naime, dobitnik prve nagrade biće u mogućnosti da snimi kompletan album u studiju. Naredna četiri izabrana dobitnika biće u prilici da snime singl u profesionalnom studiju.

Kompanija Mascom je pre nekoliko meseci pristupila formiranju fonda „OstaniKreativan – StayCreative“ u saradnji sa britanskom izdavačkom kućom The state51 Conspiracy. Otvaranje konkursa „EKV: TVOJA PESMA“ je još jedan istup kompanija Mascom i Tin Drum Music sa jedinom namerom – da pomogne i pospeši muzičku kreativnost u svetlu krize izazvane globalnom pandemijom.

Foto: Vuk Vidor


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
11
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.