Konkurs kompanije Mascom i Tin Drum Music se ipak nastavlja, i nakon objave Zadužbine Milana Mladenovića da je ovoj kompaniji zabranjeno da koristi naziv EKV u svom konkursu.

Poštujući privremenu meru suda, kompanije su promenile sam naziv konkusa, koji će se nastaviti pod istim uslovima, kako bi se svim umetnicima omogućilo da iskažu svoje muzičko umeće i javnosti predstave svoju autorsku numeru.

“Tačno je da je Privredni sud odredio privremenu meru kojim se zabranjuje kompanijama da u okviru svog konkursa ‘EKV: Tvoja pesma’ koriste odrednicu ‘EKV’. Međutim, važno je napomenuti da se odluka odnosi na konkurse, takmičenja i kulturne manifestacije i da se, nasuprot tvrdnji iz saopštenja Zadužbine Milana Mladenovića, ni na koji način ne odnosi na generalno korišćenje ove oznake na poslovnoj dokumentaciji, internet sajtu ili reklamama. Istovremeno, zahtev da se kompanijama zabrani korišćenje oznake ‘Ekatarina Velika’ je odbijen, što pomenuta Zadužbina očigledno svesno krije od javnosti, pokušavajući da manipuliše činjenicama”, navode iz ove kompanije.

“Mascom i Tin Drum Music ostaju pri stavu da korišćenjem oznake ‘EKV’, u okviru konkursa koji ima čist društveno korisni karakter, nije došlo do povrede bilo čijeg prava, te će svoju argumentaciju dodatno izneti i detaljno obrazložiti u postupku po žalbi koji sledi. U svakom slučaju, aktivnosti administrativne prirode neće naneti štetu prirodnim tokovima kulture, već isključivo onima u čije ime se istupa”, navode dalje.

Do konačne odluke, konkurs će se nastaviti pod nazivom “Tvoja pesma”, a prijave je moguće slati do 15. novembra. Svi zainteresovani muzički talenti mogu se prijaviti jednostavnim popunjavanjem formulara, a pobedniku konkursa kompanije Mascom i Tin Drum Music obezbediće snimanje kompletnog albuma u profesionalnom studiju, u kojem će pored glavnog pobednika, još četiri kandidata moći da snime izabranu pesmu.

Foto: Pexels


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.