Organizacija OFF Novi Sad i online magazin Iz OFF-a pripremaju Festival filmskih autorki koji će se po prvi put održati sredinom juna u Novom Sadu.

Na festivalu će biti prikazani profesionalni i studentski filmovi raznih žanrova i formata, koji su u celosti ili u određenim segmentima autorsko delo žena.

Publici će biti predstavljena najautentičnija filmska ostvarenja autorki iz čitavog regiona, koja su nastala u protekle dve godine. Osim filmskih projekcija, posetioce festivala očekuju i radionice, tribine, kao i razgovori sa pojedinim gostujućim autorkama.

Sve zainteresovane scenaristkinje, rediteljke, producentkinje, direktorke fotografije i montažerke mogu prijaviti svoje kratke filmove na konkurs tako što popuniti prijavu koja je dostupna na sajtu i FB stranicama OFF Novi Sad i Iz Off-a (ili direktno ovde do 5. juna.

***

OFF Novi Sad je organizacija nastala sa ciljem da obogati kulturnu ponudu u Novom Sadu, pre svega u domenu filmske, ali i drugih dramskih umetnosti. Pokretanjem magazina Iz OFF-a, otvoren je prostor da mladi profesionalci, slobodno iznesu svoj pogled na savremenu dramsku umetnost. Ono što je bilo jednostavno zapaziti jeste neravnopravan položaj umetnica u filmskoj industriji, nedovoljna pažnja javnosti usmerena prema njihovom delu i gotovo nepostojeći podsticaj za angažovanje žena na autorskim pozicijama. S tim u vezi, cilj festivala jeste da ženski glasovi u filmskoj umetnosti postanu transparentni, ali i da se omogući povezivanje autorki i na taj način podstakne formiranje ženskih filmskih kolektiva, unutar regionalnog kulturnog prostora.

Organizatori sa ponosom ističu revijalni karakter festivala, koji ide pod ruku sa njegovom misijom međusobnog osnaživanja umesto kompeticije.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
31
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
26
Zanimljivo
korisno korisno
23
korisno
okej okej
20
okej
divno divno
16
divno
Predivno Predivno
13
Predivno
Super Super
31
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.