November 14, 2021

Konkurs za Martovski festival otvoren do 17. januara

Odbor Festivala i Dom omladine Beograda obaveštavaju sve domaće produkcije i autore da je do 17. januara 2022. godine rok za podnošenje prijava za selekciju domaćeg takmičarskog programa (dokumentarnog do 50 minuta, dokumentarnog preko 50 minuta, kratkog igranog, animiranog, eksperimentalnog filma i video arta) 69. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma – Martovski festival.

Prijava za domaće takmičarske kategorije festival vrši se isključivo preko sajta: www.martovski.rs.

Konkurs je otvoren i za autore i produkcije iz inostranstva, isključivo za prijavu kratkometražnih filmova i to u sledećim kategorijama: igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni film i video art. Prilikom prijavljivanja međunarodnih filmova plaća se naknada (submission fee) u iznosu od $20, a prijava na konkurs se vrši isključivo preko Filmfreeway platforme Martovskog festivala do 17. januara 2022. godine, na sledećem linku: https://filmfreeway.com/MARTOVSKI

Konkurs važi za filmove proizvedene 2020. godine i kasnije.Producenti ili autori selektovanih filmova biće obavešteni najkasnije do 1. marta 2022.

Festival će biti održan od 29. marta do 2. aprila 2022. godine u Domu omladine Beograda. Usled globalno neizvesne epidemiološke situacije, Odbor Martovskog festivala zadržava diskreciono pravo da usled zdravstvenih mera i propisa koji budu važili u vreme održavanja festivala, donese odluku o eventualnom pomeranju ili odlaganju istog.

Foto: Promo