Zadužbina Milana Mladenovića će tradicionalno i ove godine dodeliti Nagradu Milan Mladenović.

Nagrada se dodeljuje za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji ove godine čine:

Damir Urban (Hrvatska), frontmen benda Urban & 4;

Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), muzičar;

Ivan Fece Firči (Srbija), muzičar, nekadašnji bubnjar EKV-a ;

Katarina Epštajn (Srbija), urednica RTS tematskog kanala „Rokenroler” i autorka emisije „Pop Karusel” (Radio Beograd 1);

Zoran Stajčić (Hrvatska), glavni urednik portala „Ravno do dna”.

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2021 biće raspisan 1. juna, a kakve pesme žiri očekuje da presluša i kako zamišlja dobitnika Nagrade, otkrio nam je Zoran Stajčić:

„Ako bih rekao kako zamišljam pobjedničku pjesmu, onda bih vam previše rekao, ili bih vas skrenuo na krivi put da ispunjavate moje želje. Pokvario bih taj efekt iznenađenja… Dakle, prijavi svoju stvar! Pogotovu vi mladi koji ste možda nesigurni u sebe – budite iskreni, pustite da pjesma izađe iz vas. Iznenadite me… Ugodno!

Damir Urban je spreman da pomno preslušava pesme koje će biti u konkurenciji za Nagradu:

„Dragi autori i izvođači, drage kolege glazbenici, vaše gitare, taj suludi vremeplov, okrenite prema budućnosti i donesite zvuk koji tek dolazi! Donesite nam nešto novo, svježe i iskreno! Nakon što se vaša pjesma zavrti prvi put u eteru, svijet mora postati bolje mjesto. Ništa više neće biti isto.

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića.

„Konkurs je otvoren za sve umetnike u regionu koji su u svom muzičkom i pesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti, drugačiji. Radujemo se pesmama i sigurni smo da će Nagrada ove godine ispuniti standarde koje je veliki umetnik Milan Mladenović postavio”, kazala je Katarina Epštajn pred raspisivanje konkursa koji će biti otvoren od 1. do 30. juna 2021. godine.

Nagrada Milan Mladenović biće dodeljena treći put na svečanosti 21. septembra, na dan Milanovog rođenja.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom „D.E.P.R.A”, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom „Daj mi sve”. 

FOTO: Zoran Rosić / Design by Futro Design Studio


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.