Dom kulture „Studentski grad“ raspisuje konkurs za oslikavanje zida čitaonice Biblioteke DKSG, koja će biti namenjena za grupno učenje i referensni rad. Čitaonica će biti opremljena mobilijarom za ležerniji boravak (lejzibegovi, stolovi i fotelje).

Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani studenti umetničkih škola i akademija koji bi želeli da svojim vizuelnim rešenjem murala i njegovom realizacijom oplemene ovaj novi prostor Biblioteke Doma kulture „Studentski grad“.

Na konkurs se mogu prijaviti pojedinici ili grupe studenata. Produkcija, koja podrazumeva pokrivanje troškova materijala i opreme za realizaciju murala, biće obezbeđena od strane Doma kulture „Studentski grad“.

Predloge na konkurs možete poslati na mejl:  [email protected]

Konkursna dokumentacija treba da sadrži

1. PDF dokument sa predlogom vizuelnog rešenja murala i kratku biografiju autora sa kontakt podacima. Vizuelno rešenje predloga može biti predstavljeno putem skice, fotografije ili simulacije vizuelne predstave murala na zidu u prostoru.

2. Iznos novčanih sredstava potrebnih za realizaciju murala (u odnosu na količinu materijala i opremu koja je potrebna za produkciju). Tehnički crtež i fotografije zida namenjenog za oslikavanje možete pogledati i skinuti na sledećem linku: https://www.dksg.rs/cir/dogadjaji/

Rok za slanje predloga je 15. decembar 2020.

Žiri za selekciju pristiglih predloga vizuelnog rešenja murala radiće u
sastavu:

Nataša Papić, rukovodilac  Biblioteke DKSG
Maida Gruden, urednik likovne redakcije DKSG
Ivana Radonjić, saradnik likovne redakcije DKSG

Rezultati Konkursa biće objavljeni na vebsajtu Doma kulture „Studentski grad“ najkasnije do ponedeljka 21. decembra 2020. godine.

Realizacija murala planirana je u periodu: decembar 2020. – januar 2021.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.