Paraf, Obojeni program i Artan Lili velikim koncertom u Beogradu obeležavaju 40 godina Novog talasa jer ,,život je novi val” na četvrtom Kontaktu 21. marta.

Jedni ga smatraju istorijom, koja se vremenom pretvorila u bajku;
drugi trenutkom koji je rokenrol na našim prostorima konačno svrstao u kulturu; treći ga smatraju najzdravijim pokretom otpora, koji prkosi jednoumlju… 

Koje god mišljenje uzeli kao definiciju, sigurno je da je Novi talas najuticajniji i najdugovečniji kulturni pokret rođen u ovom delu Evrope. Kada je i zvanično početkom osamdesetih godina prošlog veka postao neizostavni deo kulturnoumetničkog i uličnog života, Novi talas je postao nezaustavljiv.

Već četiri decenije je prošlo otkako je Novi talas zagospodario bivšim jugoslovenskim prostorima, a i danas ima još uvek neispričanih priča, neotpevanih i neodsviranih novovalnih melodija… Zato će i muzički deo programa manifestacije Kontakt, koja se održava od 18. do 21. marta u Beogradu, biti u znaku 40 godina Novog talasa.

Foto: Promo

U Beogradskom klubu Drugstore 21. marta nastupiće upravo pioniri talasa koji je promenio tok muzičkog stvaralaštva na našim prostorima:
riječki PARAF i novosadski OBOJENI PROGRAM, kao i predstavnici mlađe generacije na čije je stvaralaštvo Novi talas izuzetno uticao – grupa ARTAN LILI.

Ulaznice

Ulaznice za proslavu 40 godina Novog talasa u beogradskom Drugstore-u dostupne su na Tickets.rs, GigsTix prodajnim mestima, u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i posredstvom DD Tickets prodajne mreže, i to: 

Promotivni kontigent: 1.000 dinara
Redovna cena: 1.200 dinara
Na veče koncerta: 1.400 dinara

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.