Proleće je u vazduhu, a sa njim dolazi i KONTAKT festival, manifestacija posvećena muzičkom biznisu. Na osam lokacija, publika će imati prilike da četiri dana uživa u 63 programa u kojima će učestovati 110 učesnika iz 11 zemalja. Festival počinje 20. marta, i traje do 23. marta, a glavna tema festivala je “Kako napraviti uspešan festival”.

KONTAKT se održava pred nastupajuću festivalsku sezonu u našem regionu. I ove godine očekuje se dolazak predstavnika najznačajnijih festivala iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore. Cilj je da se povežu promoteri, lokalne zajednice i muzičari.

Program

KONTAKT ove godine predstavlja tri programske celine, koje će okupiti veliki broj profesionalaca i ljubitelja muzike.

  • Konferencije

Konferencijski deo Kontakta čini panelski i tribinski program koji se održava u Marsh Open Space-u i na Spratu, i pokriva najznačajnija festivalska pitanja i aktivnosti. Program možete pronaći OVDE.

  • Koncerti

Od ove godine koncerti će se pored Cetinjske 15, održavaju i u Hali sportova “Ranko Žeravica”.

Sviraće Turisti, Eyesburn, Goblini, Zoster, Jon Spencer and The Hitamkers, Urban & 4, Irie FM, Stray Dogg, FIT,  The Trigger, M.O.R.T, Helem Nejse, Stereo Banana…

Celokupan muzički program možete naći OVDE.

  • Ekspo

Treću celinu čini specijalizovani izložbeni B2B i B2C program koji je posvećen festivalima i muzičkom biznisu.

Otvaranje

Festival KONTAKT će zvanično otvoriti izložba Vesne Pavlović “Mixtape”, u sredu 20. marta u 19 sati u Marsh Open Space-u.

Crno bele fotografije iz arhiva Vesne Pavlović nude intiman pogled na javnu sferu viđenu kroz objektiv jedne generacije, a zajedno sa MixTape kasetom ove fotografije proizvode efekat “umreženog sećanja” na individualne i grupne momente protesta u kojima je muzika odigrala važnu ulogu.

Coka Stanković ispred organizacije Kontakt konferencije kaže da ne treba da iznenađuje što je KONTAKT brzo prerastao u festival.

Reklo bi se da smo postali megalomančići, ali nismo, stvarno, takvi su nam gosti, takav nam je i grad, takve su potrebe. Program se faktički sam nametnuo posle odjeka prvog KONTAKT-a održanog pre tačno godinu dana.

Ulaznice

Kompleti ulaznica, u ograničenom broju, u kojem se nalaze propusnice za sve programske celine i sve koncerte, moguće je kupiti po povlašćenoj ceni od 5.000 dinara. Paketi se prodaju u klubu “Zaokret” u Cetinjskoj 15 i kafeu “Šikarica” u Skadarskoj 22.

Pojedinačne karte za sve koncerte muzičkog programa Kontakta mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstix i DD Tickets i u kafeu “Šikarica”.

Priredila: Ksenija Stojiljković

Foto: KONTAKT, promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.