KC Grad će ovog petka biti ponovo otvoren za sve posetioce od 15h, a kao i svakog vikenda od 21h, na online platformi #AloneTogether će se naći još dve epizode serijala.

Prvog dana vikenda gosti KC Grada biće fotograf Tommaso Bonaventura, grafički dizajner, ilustrator i pisac Slavimir Stojanović Futro i mlada umetnica Adrienn Ujhazi. Očekuju nas i spotovi benda Šajzerbiterlemon nastali u karantinu, a u subotu i mini-koncert kantautora i pesnika Kralja Čačka.

U petak, 15.5. od 21h, poznati fotograf Tommaso Bonaventura govoriće, između ostalog, o projektu “100DM” koji je radio sa kustoskinjom Elisom Del Prete – seriji portreta istočnih Berlinaca, uticajima pada Berlinskog zida na njihove živote i poklonu od 100DM koje su mogli da potroše pri prvoj poseti zapadnom Berlinu.

Fotograf Tommaso Bonaventura / Foto via KC Grad

Adrienn Ujhazi, mlada umetnica, u svom bio-umetničkom radu koristi samo prirodne materijale i tako stvara nove oblike života. U razgovoru ćemo se podsetiti i njene izložbe “Takav je život” održane pre tačno godinu dana u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad, i čuti na koje načine u svom radu istražuje odnose čoveka i prirode i kako se reflektuju na aktuelni trenutak.

“Zagušeni smo manipulacijama i mislim da je krajnje vreme da se nekako vratimo prirodi i damo joj prioritet.”

Grafički dizajner, ilustrator i pisac Slavimir Stojanović Futro // Foto via KC Grad

Slavimir Stojanović Futro, grafički dizajner, ilustrator i pisac, u karantinskim danima napisao je svoju novu knjigu. U novoj emisiji biće reći i o drugim njegovim budućim planovima, o dizajnerima koji privlače pažnju na domaćoj i međunarodnoj sceni, o nagradama, o viziiji budućnosti post-koronskog perioda…

Bend Šajzerbiterlemon u novoj emisiji, kroz svoj prepoznatlivi sirovi zvuk garažnog pank rokenrola, predstaviće spotove snimljene u izolaciji.

A pesnik i kantautor Kralj Čačka će u subotu, 16. maja od 21h imati nastup na ovoj platformi.

“Sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova”, kako je jednom prilikom rekao Žikica Simić, doneće nam svoju autentičnu muziku “i u ovo podmuklo doba” i povesti u “Zemlju snova”, između poezije i slikarstva, bluza i džeza, rokenrola i šansona.

Sa umetnicima su razgovarale Ljudmila Stratimirović i Jelena Pavlović iz Kulturnog centra Grad.


#AloneTogether, jedinstvena online platforma, program je posvećen promociji umetnosti i kulture. Kako su kultura i umetnost nezaustavljive i u vremenima različitih kriza, kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova i iz raznih oblasti stvaralaštva, Kulturni centar Grad pokušaće da sagleda našu zajedničku budućnost – svakog vikenda u isto vreme na KC Grad kanalima.

Prethodne emisije serijala #AloneTogether pogledajte OVDE.

Foto via KC Grad


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.