KC Grad će ovog petka biti ponovo otvoren za sve posetioce od 15h, a kao i svakog vikenda od 21h, na online platformi #AloneTogether će se naći još dve epizode serijala.

Prvog dana vikenda gosti KC Grada biće fotograf Tommaso Bonaventura, grafički dizajner, ilustrator i pisac Slavimir Stojanović Futro i mlada umetnica Adrienn Ujhazi. Očekuju nas i spotovi benda Šajzerbiterlemon nastali u karantinu, a u subotu i mini-koncert kantautora i pesnika Kralja Čačka.

U petak, 15.5. od 21h, poznati fotograf Tommaso Bonaventura govoriće, između ostalog, o projektu “100DM” koji je radio sa kustoskinjom Elisom Del Prete – seriji portreta istočnih Berlinaca, uticajima pada Berlinskog zida na njihove živote i poklonu od 100DM koje su mogli da potroše pri prvoj poseti zapadnom Berlinu.

Fotograf Tommaso Bonaventura / Foto via KC Grad

Adrienn Ujhazi, mlada umetnica, u svom bio-umetničkom radu koristi samo prirodne materijale i tako stvara nove oblike života. U razgovoru ćemo se podsetiti i njene izložbe “Takav je život” održane pre tačno godinu dana u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad, i čuti na koje načine u svom radu istražuje odnose čoveka i prirode i kako se reflektuju na aktuelni trenutak.

“Zagušeni smo manipulacijama i mislim da je krajnje vreme da se nekako vratimo prirodi i damo joj prioritet.”

Grafički dizajner, ilustrator i pisac Slavimir Stojanović Futro // Foto via KC Grad

Slavimir Stojanović Futro, grafički dizajner, ilustrator i pisac, u karantinskim danima napisao je svoju novu knjigu. U novoj emisiji biće reći i o drugim njegovim budućim planovima, o dizajnerima koji privlače pažnju na domaćoj i međunarodnoj sceni, o nagradama, o viziiji budućnosti post-koronskog perioda…

Bend Šajzerbiterlemon u novoj emisiji, kroz svoj prepoznatlivi sirovi zvuk garažnog pank rokenrola, predstaviće spotove snimljene u izolaciji.

A pesnik i kantautor Kralj Čačka će u subotu, 16. maja od 21h imati nastup na ovoj platformi.

“Sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova”, kako je jednom prilikom rekao Žikica Simić, doneće nam svoju autentičnu muziku “i u ovo podmuklo doba” i povesti u “Zemlju snova”, između poezije i slikarstva, bluza i džeza, rokenrola i šansona.

Sa umetnicima su razgovarale Ljudmila Stratimirović i Jelena Pavlović iz Kulturnog centra Grad.


#AloneTogether, jedinstvena online platforma, program je posvećen promociji umetnosti i kulture. Kako su kultura i umetnost nezaustavljive i u vremenima različitih kriza, kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova i iz raznih oblasti stvaralaštva, Kulturni centar Grad pokušaće da sagleda našu zajedničku budućnost – svakog vikenda u isto vreme na KC Grad kanalima.

Prethodne emisije serijala #AloneTogether pogledajte OVDE.

Foto via KC Grad


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
26
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
23
Zanimljivo
korisno korisno
20
korisno
okej okej
16
okej
divno divno
13
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
26
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.