August 20, 2021

/OTKAZANO/ Kralj Čačka u avgustu ponovo u Novom Sadu

Koncert Kralja Čačka prethodno zakazan za 21. avgust 2021. na „Open Air“ krovnoj terasi TC Promenada, otkazuje iz tehničkih razloga.

Kupljene ulaznice za koncert Kralja Čačka važiće za premijeru muzičko–poetske street movie-predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“ čiji je glavni protagonista upravo beogradski pesnik, kantautor i slikar Kralj Čačka, zajedno sa zagrebačkom pesnikinjom, kantautorkom i dramaturškinjom Ninom Bajsić, a koja će biti odigrana u utorak, 14. septembra na Salašu.

„Za sve vas koji se odlučite da nam se pridružite na Salašu 137, a nemate sopstveni prevoz obezbedili smo i to. Takođe, svi vi koji ipak želite da vratite karte moći ćete to da učinite nakon 14. septembra 2021. preko Gigstik-a“, poručuju organizatori.

***

Stare pesme, nove pesme, hitovi, lamenti, himne, protestne note i sevdah – sve to na način kako samo Kralj Čačka i bend mogu da isporuče.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.200 dinara, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1.500 dinara.

Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.

Kralj Čačka je pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pesama „Na margini“ (Lom), kao i dva albuma –  „Zemlja snova“ (2016) i „Spusti svetosnt na put“ (2018). 

Autor je, zajedno sa Markom Marićem, originalne muzike za filmove „Poslednja avantura Kaktus Bate“ (2018) reditelja Đorđa Markovića i „Realna priča“ (2019) reditelja Gordana Kičića. Dobitnik je nagrade „Strune od svetla“ za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Foto: Promo