Posle veoma uspele prezentacije svog dokumentarnog filma u Glazgovu na COP 26 samitu, DAH Teatar nastavlja rad na projektu “Drveće pleše” organizujući okrugli sto na temu „Kreativni odgovori na klimatske promene“ 29. novembra u UK Parobrod sa početkom u 18 časova. 

Okrugli sto okuplja umetnike, stručnjake i publiku da razgovaraju o projektima koji se na kreativan način, koristeći umetnost bave klimatskim promenama i njihovim uzrocima.

Takođe, DAH Teatar organizuje tri vebinara (30. novembra, 1. i 2. decembra, od 18 do 19 časova) putem Zum platforme. Umetnici DAH Teatra vodiće ove onlajn treninge, otvorene za sve građane/ke, posebno mlade, sa ciljem da predstave kreativne mogućnosti umetnosti u artikulisanju sopstvenih potreba i građanskog angažovanja, da ih osnaži da kreativno izraze svoje nezadovoljstvo i artikulišu svoj protest i potrebe.

Pored ovih aktivnosti DAH Teatar u okviru redovnog repertoara 26. novembra igra svoju poznatu i nagrađivanu predstavu „Zagonetka revolucije“ u UK Parobrod u 20.00 časova koja kroz istorijske revolucije, na apsurdan način, vodeći publiku kroz vreme, ali i prostor Parobroda govori i postavlja pitanja da li je pobuna danas uopšte moguća.

Foto: Đorđe Tomić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.