November 8, 2019

Kristijan Bejl o novom filmu: “Osećam se mnogo slobodnije kada igram stvarnu osobu”

Foto: MCF

Glumac Kristijan Bejl je nekada bio veliki bajker. Godinama je išao na moto-trke dok nije ozbiljno povredio ruku i obećao svojoj porodici da se više neće baviti time. A onda se desio film “Le Man ’66: Slavna 24 sata” u kojem je ponovo imao priliku da vozi trkačke automobile. Ulogu je, razume se, rado prihvatio.

Postoji sloboda igranja stvarnih likova, oni imaju svoju ekscentričnost, svoj glas, sve ti je upravo tu. Imaš slobodu da iskoristiš sve to. Možete da pogledate video ili da dovedete čoveka na set i razgovarate sa njim. Osećam se mnogo slobodnije kada igram stvarnu osobu zato što znam da to nije moj lični ego“, rekao je Kristijan Bejl o svojoj ulozi.

On u filmu igra Kena Majlsa (Kristijan Bejl) koji je bio automehaničar inženjerskih veština. Njega je profesionalni vozač Kerol Šelbi (Met Dejmon) nagovorio da za Ford zajedno kreiraju automobil koji bi bio verodostojan protivnik i stao na crtu Ferarijevom timu u Le Manu 1966. godine.

Kristijan Bejl i Met Dejmon oživeli su na platnu neverovatnu biografsku avanturu o 24-časovnoj automobilskoj trci u Le Manu u kom je iscrpljujuća vožnja poređena s borbom za život i smrt na mnogo načina – brutalna, opasna i veoma rizična za same vozače.

Ova istinita priča 20th Century Fox-a “Le Man ’66: Slavna 24 sata” o istrajnom dvojcu Šelbi-Majls koji je sam kreirao vozilo spremno da se takmiči na čuvenoj trci u Francuskoj premijerno će biti prikazana u bioskopima širom Srbije u sredu, 13. novembra.

Film prikazuje kulminaciju sukoba koji je tih šezdesetih godina besneo u kancelarijama Enca Ferarija i Henrija Forda. Obračun, iz kog je samo jedna strana mogla izaći kao pobednik.

Rediteljska palica prepuštena je Džejmsu Mangoldu, nominovanom za nagradu Oskar za film “Logan”, koji o najnovijem ostvarenju kaže: “Danas imamo kompjutere u automobilima i sa većom tačnošću znamo šta će uraditi. Vozači su tada morali da ulete u auto za koji nisu imali pojma koliko će izdržati. Bilo je potrebno napraviti auto koji ćete voziti i da potom čekate da li će eksploditrati.” 


Met Dejmon i Kristijan Bejl u istinitoj priči o dominaciji Forda i Ferarija za osvajanje Le Mana 1966. godine


Osim Meta Dejmon (Matt Damon) i Kristijana Bejla (Christian Bale) u ostalim ulogama našli su se i Džon Berntal (Jon Bernthal), Džoš Lukas (Josh Lucas), Katrina Balf (Caitriona Balfe) i drugi.

Karte za film se već sada mogu pronaći na blagajnama bioskopa.

Foto: MCF