May 13, 2019

Kultura na DAR: Glasajte za favorite!

Foto: Kultura na DAR

Dok stručni žiri pažljivo pregleda sve radove i priprema se za žiriranje koje će biti održano u nedelju, 19. maja u Domu kulture Studentski grad u Beogradu, priliku da glasa imaće i publika koja prati našu kampanju za očuvanje i promociju kulturne baštine.

Direktor kampanje Milan Simonović objasnio je kako će biti odlučeno ko će biti dobitnik Zlatne diplome.

„Ispod svakog rada objavljenog na našem sajtu nalazi se i 5 zvezdica, koje predstavljaju poene. Jednom radu možete dati od 1 do 5 poena samo jednom sa iste IP adrese i nije potrebno prijavljivanje da biste glasali. Svi glasovi biće prebrojani 20. maja i rezultati će biti objavljeni zajedno sa rezultatima glasanja stručnog žirija.“

Ukupan broj glasača, prosečna ocena, kao i broj glasača po svakom poenu, tj. zvezdici dostupni su svima i potpuno vidljivi, čime se obezbeđuje apsolutna transparentnost, što je ujedno i cilj.

Simonović dodaje kako je organizacionom timu izuzetno važno da pokaže da je uložen trud svakog učesnika konkursa vrednovan jer daje nezamenjiv doprinos očuvanju i promociji kulturne baštine Srbije, pa je toj ideji prilagođeno i samo bodovanje.

„Svaki bod se računa kao pozitivan bod i ohrabrujemo građane Srbije da pogledaju i ocene što više radova, čime će podržati njihove autore, ali u isto vreme i saznati nešto novo iz domena kulture. Ako vam se neki rad ne dopada, nemojte glasati za njega i to je to.“

Glasanje će biti dostupno do 20. maja u 12:00 na sajtu kampanje – kulturanadar.dar.org.rs