Od 7. do 19. oktobra u Galeriji Singidunum biće otvorena izložba “Letnje maštarije” Nenada Stankovića.

Dušica Milanović o izložbi piše:

Uvodeći ljubitelje svog dela u lični svet realnosti, fantastike, igrarije i maštarije Slikar je najveći zavodnik u umetnosti.  Nenad Stanković, svojim nadrealističkim manirom, slika sećanja na leto, slika svoja snoviđenja, spajajući čudesno sa iskustvenim na platnu, nudeći nam neke drukčije, nove predele, izmaštane reke, planine, cveće, jedrenjake koji nas spremno čekaju da se vinemo u toplotu leta i potražimo odmor u okrilje nadrealnih pejsaža. Ulazeću u jesen, čekajući zimu, zavedeni umetnikovim slikama, dobijamo novu energiju i polet, obasjani suncem i vrelinom, lepotom predela i inspiracijom za sopstvene snove.

Naglašenom valerom, odnosom svetla i tame, zrelog poteza, zanatski naslikane pčele, ptice, cveta, ulja na ovoj izložbi predstavljaju slikara koji sakuplja svetlost, žudnju za intimom, putovanja po predelima mašte i stvarnosti, emocije, estetiku lepog.  Nastavljajući svoj put sopstvenog likovnog izraza, baštineći ono najbolje u slikarstvu, vredno radeći, Nenad Stanković svojom umetnošću nudi lek u lepoti i uživanje u umetnosti.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.