Zašto nećemo kliše? Ovo je pitanje na koje će odgovor 27. juna od 19 h u restoranu Balkon (Balkanska 13) pokušati da daju stend ap komičarka Sandra Silađev, direktorka marketinga Apatinske pivare Olivera Nikodijević i radio voditeljka Una Senić.

Sa njima će razgovarati Duška Jovanić i Milica Laufer, a Una Senić će biti i DJ večeri.

Stereotipi su uvek uslovljeni predrasudama. Oni su prepreka ženi da napreduje, da izrazi svoju individualnost, da bude slobodna. Od malena smo zatrpane uputstvima da bi nešto trebalo ili ne bi trebalo da uradimo samo zato što smo žene: da počistimo kuću, da ne vičemo, da budemo smerne, da ćutimo – jer je to damski.

Prevazići društvena očekivanja uvek je bio veliki izazov za ženu. “Zato što si žensko” ne bi trebalo da bude razlog ni za šta. Nikad.  Zašto onda i dalje iznenađuje kada žena upravlja avionom, ako zarađuje više od svog partnera, ukoliko pije pivo? Da li su lepršava haljina i osećajnost dozvoljene na pozicijama moći? 

Ovim razgovorom učesnice žele preispitaju stereotipe, da se njima poigraju, a možda neki uspeju i da razbiju…

Foto: Preventer, ilustracija


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.