Stiglo je leto a sa njim i nova pesma Borisa Novkovića – Ljeto je!

Tokom prošle godine kantautor Boris Novković počeo je da priprema novi studijski album koji je najavio pesmom „Moj grad“ nastaloj u izolaciji. Tokom pandemije najpre je objavio pesmu „Dinamit“ koja najbolje opisuje energiju predstojećeg albuma. Zatim je usledila romantična pesma sa retro prizvukom, „Pun mjesec, ti i ja“. Nova pesma je vesela letnja pesma koja odiše vedrinom i pozitivnim vibracijama, a u spotu vidmo Borisa u jarkim bojama kako nismo navikli do sad.

Moram da priznam da pored visoke temperature, na setu sam se preznojavao i od teme jer su me prvi put u karijeri nagovorili da nosim jarke boje. Crvena havajka i plavi šorc bili su izazov za mene s obzirom da sam čitavu karijeru proveo u tamnim tonovima. Nadam se da će reakcije biti dobre“, rekao je Boris uz osmeh i dodao:

Sve sto sadrži ova pesma opisao sam u osvrtu na celi album i njegov senzibilitet. Gledanje na svet ružičastim naočarima još je lepše leti u dobrom društvu i raspoloženju. Leto je period najveće slobode, slobode od viška odeće, slobode od velikih poslova i uživanja u odmoru, slobode od naših umnih misli koje nas prate dok ne legnemo kraj mora, uputimo pogled prema pučini, planini , jezeru, šumi i otplovimo u kutak svog mira i mašte. Do novog albuma koji će izaći u septembru uživajte u letu, širite ljubav i radost života“, poručio je Boris.

Muziku i tekst je napisao Boris Novković, a tu je i već standardna ekipa saradnika. Aranžman i produkciju je uradio Hrvoje Prskalo, režiju spota i fotografije potpisuje Raul Brzić. Pored fantastičnih Borisovih muzičara, pesmu je oplemenila i  spotu se pojavljuje jedna od najboljih saksofonista u Hrvatskoj Lana Škrgetić , koja je objavila i svoj album prvenac.

Foto: Raul Brzić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
13
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
33
Zanimljivo
korisno korisno
30
korisno
okej okej
26
okej
divno divno
23
divno
Predivno Predivno
20
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.