Jedan od vodećih svetskih violinista Džulijan Rahvi i njegova supruga sa međunarodno priznatom karijerom, virtuoz na violini i violi Sara Mekelrevi počastili su sinoć beogradsku publiku na Kolarcu izvođenjem dela Mocarta, Penderckog, Šostakoviča, Vijenjavskog Debisija i Prokofjeva.

Ono što je koncert učinilo posebnim i dalo mu notu prisnosti jeste klavirska pratnja Džulijanove majke Sofi Rahlin.

Foto: Kristina Vuković

Džulijan se zahvalio na gostoprimstvu i istakao da iz Srbije uvek ode sa lepim i značajnim uspomenama, i da se oseća kao deo srpske porodice. To je, kako je rekao, ujedno bio i razlog što je odlučio da na ovom koncertu, pored supruge, nastupi i sa svojom majkom.

Iako Kolarac zbog epidemijskih mera ne može da popuni salu, Džulijan je skrenuo pažnju na to da oni sviraju kao da je u publici 10.000 ljudi. To se i osetilo u njihovm pokretima tela, izrazima lica i saživljavanju sa svakom notom, što je i upotpunilo doživljaj ovog koncerta. Njihova ljubav prema instrumentima i muzici se nije samo čula, već i jasno videla.

Foto: Kristina Vuković

I zadovoljstvo publike je bilo očigledno jer su se posle svakog izvedenog dela čule ovacije a aplauz nije prestajao. Uživo izvođenje klasične muzike, jasno je, prijalo je publici isto toliko, ako ne i više, koliko i izvođačima.

Foto: Kristina Vuković


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kristina Vuković
Kristina Vuković je diplomirani kulturolog. Slobodno vreme najrađe provodi napolju, okružena prirodom. Voli da pleše, peva, crta, glumi i da se raduje budućnosti.