Madlenianum, inspirisan time što je maj mesec – mesec miomirisa i mesec trešanja čiji nas cvet podseća na daleki Japan, ali i mesec u kom se budi ljubav, pripremio je program u kojem je u fokusu – ljubav.

U petak 22. maja publika će moći da gleda varijete predstavu nastalu po čuvenom romanu “Plavi anđeo”, u dramatizaciji Branislava Pipovića, koji je pisao i songove i muziku za ovu predstavu.

Komad je premijerno izveden 8. oktobra 2013. na liniji postavke melodramskih naslova, koji su inspirisani interesantnim ličnostima iz prošlosti i vrhunskim književnim delima.

Ovo je priča o zabranjenoj i neshvaćenoj ljubavi izmedju gimnazijskog profesora Imanuela Rata (Feđa Stojanović) i varijetetske pevačice Lole (Sloboda Mićalović u alternaciji Lucija Šerbedžija). Prikazana je u jeftinom lokalu “Plavi anđeo”, gde je Lola zvezda programa, koja prva u profesoru Ratu prepozna pesničku dušu. Profesor Rat je prvi čovek koji u pevačici, koja prvenstveno prodaje gostima lokala svoje telo, vidi pravu umetnicu.

Te dve umetničke duše se spajaju uz sva neodobravanja njihove okoline, ali ljubav koju dožive daje smisao njihovom postojanju, njihove dve usamljene duše nalaze svoje utočište i svoju sreću jedna u drugoj.

“Dama iz Maksima” / Foto: Madlenianum

U nedelju je na repertoaru vodvilj, komedija “Dama iz Maksima” Žorža Fejdoa, nekrunisanog kralja komedije zabune. 

Blaziranost, ljubav, ljubomora – to su elementi ove komedije koja je u reditelju Slavenku Saletoviću i ekipi sjajnih i već više puta proverenih komičara pronašla svoje idealne tumače. 

Ulogu gospodina Petipona igrao je Mihailo Lađevac, a raskošnu lepoticu Cicu Žeravicu Katarina Radivojević. 

Ovo je priča koja okrepljuje i ozdravljuje smehom, smejući se nama samima i našim pokušajima da od života uzmemo i ono što nam ne pripada.


Predstave se emituju preko Youtube kanala.

Foto: Madlenianum


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.