Ljubljanski razigrani indie/post-punk trio Lelee predstavlja Ništavilo”, drugi singl sa predstojećeg debitanskog albuma „Čuka bije pumpa”.

„Ništavilo” nam donosi melanholično razigranu i sanjivu a ipak živahnu pesmu. U novoj pesmi Damjan Manevski (Rush To Relax, Molokai) nestašno svirucka po svojoj električnoj gitari, Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) servira bas linije, od kojih vas zasvrbe tabani, dok se Jan Kmet (balans, Kalu) brine, da sve zajedno zvuči kao savršena kulisa za neko kasno-popodnevno đuskanje na letnjem vrtu.

Kao i na prvom singlu „Kopnež”, i u novom singlu se pojavljuje jedan gostujući muzičar. Ovaj put je to Andre j Fon (Olfamož, Svojat…) koji je odsvirao saksofonske linije i celoj pesmi dodao pomalo mangupski štih.

Ispod svih ilustracija za album pa time i vizuala za singl „Ništavilo” potpisuje se slovenački vizualni umetnik Leon Zuodar – Lele.

Album izlazi 18. juna za Moonlee Records i kanadsku diskografsku kuću Ill in the Head Records.

Još pre izlazka albuma će Lelee svoj novi material predstaviti i koncertom u okviru festivala MENT Ljubljana, gde nastupaju u živo u ponedeljak, 7. juna.

Foto: Tina Ocvirk


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.