Poznati poljski koreograf i pedagog savremene igre Mačej Kuzminski održaće gostujuća predavanja u Institutu za umetničku igru od 3. decembra ove godine.

Od 2014. godine koreografije Kuzminskog su izvedene u 20 zemalja, sa  preko 160 izvođenja, od čega je najčešće sarađivao s Poljskim plesnim teatrom, Skapino baletom iz Roterdama, Rozbak teatrom i dr.

Dobitnik je najprestižnijih nagrada za svoj rad Poljske plesne platforme, dve nagrade na koreografskim takmičenjima u Hanoveru kao i na Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu.

Postdiplomske studije završio je na Konzeravtorijumu za muziku i ples Triniti Laban u Londonu. Direktor je plesne kompanije Maciej Kuzminski i Poljske plesne platforme.

Od osnivanja Instituta za umetničku igru u Beogradu stalni je gostujući profesor te institucije.

Foto: Aleksander Joachimiak


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
33
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
30
Zanimljivo
korisno korisno
26
korisno
okej okej
23
okej
divno divno
20
divno
Predivno Predivno
16
Predivno
Super Super
33
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.