Poznati poljski koreograf i pedagog savremene igre Mačej Kuzminski održaće gostujuća predavanja u Institutu za umetničku igru od 3. decembra ove godine.

Od 2014. godine koreografije Kuzminskog su izvedene u 20 zemalja, sa  preko 160 izvođenja, od čega je najčešće sarađivao s Poljskim plesnim teatrom, Skapino baletom iz Roterdama, Rozbak teatrom i dr.

Dobitnik je najprestižnijih nagrada za svoj rad Poljske plesne platforme, dve nagrade na koreografskim takmičenjima u Hanoveru kao i na Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu.

Postdiplomske studije završio je na Konzeravtorijumu za muziku i ples Triniti Laban u Londonu. Direktor je plesne kompanije Maciej Kuzminski i Poljske plesne platforme.

Od osnivanja Instituta za umetničku igru u Beogradu stalni je gostujući profesor te institucije.

Foto: Aleksander Joachimiak


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
0
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
0
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
0
Zanimljivo
korisno korisno
0
korisno
okej okej
0
okej
divno divno
0
divno
Predivno Predivno
0
Predivno
Super Super
0
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.