Nakon punih šest meseci neigranja Opera i teatar Madlenianum opet otvara vrata svojih pozorišnih sala svim poštovaocima ove umetnosti.

Pandemija COVID-19 virusa znatno je promenila svet umetnosti i klasičan način doživljaja pozorišnih komada.

Iako su igrane predstave, kao i orkerstarska muzika Madlenianum pozorišta bili dostupni u virtuelnoj formi, odnosno online, ništa, prema rečima celog kolektiva pozorišta, ne može da zameni živu reč sa scene, muziku iz orkerstarske rupe i emociju koju publika razmenjuje sa umetnicima uživo odigranog komada.

Svoju novu,  23. po redu sezonu Madlenianum počinje velikim iznenađenjima od kojih je jedno posvećeno svim ljubiteljima savremene drame.

GAVRAN FEST

Naime, dramski sekor priprema GAVRAN FEST, festival najizvođenijeg dramskog pisca Mira Gavrana, koji će trajati od 22. do 25. oktobra.

Na Velikoj sceni biće prikazane četiri predstave nastale po dramskim delima najizvođenijeg hrvatskog pisca.

Program obuhvata sledeće predstave:

22. 10. NOĆ BOGOVA (TEATAR TRI GLUMCA IZ BEOGRADA)

23. 10. TEŠKO JE REĆI ZBOGOM (TEATAR VIHOR IZ BEOGRADA)

24.10. SLADOLED (NARODNO POZORIŠTE IZ NIŠA)

25. 10. HOTEL BABILON (TEATAR GAVRAN IZ ZAGREBA)

Pored navedenog glavnog programa, u okviru GAVRAN FEST-a će 24. oktobra u podne na Belle Etage-u biti održana promocija knjige “Odabrane komedije Mira Gavrana”. Na promociji će govoriti makedonski teatrolog i dramaturg Venko Andonovski.

Nakon predstavljanja knjige, održaće se i javno čitanje komedije PIVO u kojem će učestvovati glumci Dragan Vujić (Vujke), Lako Nikolić i Nadežda Kostić.

Osim već pomenutog programa dramskog sektora, muzički sektor, takođe, priprema zanimljivu 23. sezonu.

Vesela udovica / Foto: Madlenianum

Pored igranja mjuzikla – operete VESELA UDOVICA , očekuju nas i opere MANON LESKO, zatim DON ĐOVANI, kao i balet – HAZARSKI REČNIK.

U kasnijem periodu, tačnije u novembru, predviđeno je učešće na 52. BEMUS-u sa beloruskim dramskim soprnom Marijom Guljeginom, kao i gostovanje Opere Sankt Peterburga.

Gala koncert Željka Lučića

Na samom kraju, preciznije 26. decembra, očekuje nas GALA KONCERT svetski proslavljenog baritona Željka Lučića.

Konačno, poštujući i sprovodeći sve propisane mere Vlade i Kriznog štaba protiv virusa korone sve predstave, prema rečima organizatora, se u ovom trenutku izvode na Velikoj sceni, sa vidno obeleženom distancom između posetilaca.

Foto: Madlenianum


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Jana Vujačić
Diplomirani novinar i veliki optimista. Volim ljude, pa me i Selimovićev citat "Volim ljude, ali ne znam šta ću s njima" najviše i definiše. Veliki sam ljubitelj dobrih priča, humora svojih prijatelja i slatkog proizvoda "EUROKREM", drugim riječima, života.