Danski glumac Mads Mikelsen dobitnik je nagrade Počasno srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala. Nagrada se dodeljuje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Tokom festivala Mikelsen će održati masterklas. Publika će moći da ga pogleda online ovde. Inače, program masterklas razgovora festival organizuje u saradnji sa filmskim magazimon “Variety”.

Ko je Mads Mikelsen?

Mads Mikkelsen je rođen 1965. godine u Danskoj, gde si školovao. Svoju profesionalnu karijeru započeo je kao gimnastičar i plesač. Radeći na pozorišnim, televizijskim i filmskim projektima, postao je najveća muška zvezda u Danskoj i Skandinaviji.

Foto: Kenneth Willardt

Mikelsenov filmski debi je bila glavna uloga u uspešnoj internacionalnoj krimi drami “Diler” iz 1996. godine.

Mikelsen je 2006. odigrao ulogu glavnog negativca pod imenom Le Chiffre u filmu o Džejmsu Bondu “Casino Royale”. Iste godine, odigrao je glavnu ulogu u filmu “Posle venčanja” koji je bio nominovan za Oskara.

Nakon toga su se uloge samo nizale, a glumac je posebno poznat po ulozi Hanibala u seriji “Hannibal” (2013-2015).

Foto: Kenneth Wilardt


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.