Novim singlom “Majo, probudi se” kantautorka Maja Louis otkriva sebe više nego ikad.

Imala sam želju da izrazim svoje buđenje i shvatanje vlastite odgovornosti za sva dešavanja u mom životu – momenat suočavanja i ujedno oslobođenja“.

Sa novim singlom, Maja je u svom muzičkom putovanju otišla dalje nego što smo do sada čuli. Uz hip hop kao muzičku formu Maja je pronašla način na koji artikuliše emocije izražavajući na taj način njihovu snagu i otvorenost.

To nas ipak ne iznenađuje, jer se Maja Louis u  dosadašnjem radu izražavala u raznim muzičkim žanrovovima, a opisuje kao mešavinu  roka, fanka i soula, uz primese hip hopa.

Novi muzički pravac prati i video spot koji nas vodi kroz proces transformacije, ilustruje odlučnost  i nepokolebljivost ove autorke i pevačica, koja na to kaže :

Znam da sada biram ja. Verujem da će se mnogi pronaći u pesmi i želim kroz ovaj spot i pesmu da im pošaljem  poruku. Da, jeste teško, ali možeš kad hoćeš! Promenila sam životne navike potpuno, osećam se sjajno i veoma sam ponosna na sebe. ” 

Ovim singlom Maja ujedno najavljuje i svoj novi album koji se očekuje na proleće.

Spot je snimao i montirao Dragan Jereminov i snimalo se od juna 2020. godine do septembra iste godine. Tekst je pisala Maja, muziku i aranžman su radili Maja i brat Marko Louis zajedno, produkciju i mix potpisuje Marko Louis. Svirali su sjajni muzičari Aleksandar Dragutinović Šekspir (Bas gitara), Nikola Jezdić Pindo (Gitare) i Goran Savić Čaki ( Bubanj ).

Maja Louis jos uvek nije svesna impakta svoje kreacije, ali je sigurno da će svako ko čuje pesmu “Majo, probudi se” biti zanesen njegovom snagom.

Maja Louis se celog života bavi muzikom. To što potiče iz muzičke porodice samo je delimično razlog. Po dolasku u Beograd iz Minhena, gde se rodila i odrasla, odmah je postala deo Louis benda, gde je pevala sa svojim ocem Ljubišom Stojanovićem Louisom. Uskoro zatim osnovala je svoj bend, a takođe je nastupala u bendu Maraqya sa svojim bratom Markom Stojanovićem Louisem, da bi 2019. godine objavila prvenac, album “Buđenje”.

Foto: Dragan Jereminov

Na pitanje kako bi Maja opisala svoju dosadašnju karijeru i šta joj je bila inspiracija, ona kaže:

Meni je uvek bilo važno da mi je lepo, i da uživam u pevanju i muziciranju, da razmenjujem dobru energiju sa kolegama-prijateljima i da delimo to sa publikom. Nije mi karijera bila važna. Sada kada imam šta da kažem kroz svoje pesme, imam i želju da svi to čuju, pa sam se sada i aktivirala po pitanju karijere.”   

Muzičke žanrove koji je određuju Maja opisuje kao mešavinu  roka, fanka i soula, uz primese hip hopa.

Za uzore i uticaje Stojanović porodice, kod formiranja njenog muzičkog stila, ona kaže: “Neminovno je da utičemo jedni na druge , a i meni je to super. Ja sam ponosna ćerka, ponosna sestra, ponosna majka, ponosna tetka … Zahvalna sam što mi je od rođenja muzika bitan deo života  i ne bih volela da je drugačije.”   

Kao zaposlena žena, kreativna autorka i samohrana majka,  Maja svojim novim životnim stilom i pesmom “Majo, probudi se” definitvno je uzor i inspiracija svima onima kojima je potreban podstrek za upornost i odlučnost, a kako bi stigli do željenog cilja.

Foto: Dragan Jereminov


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.