Globalni ambasador tehno muzike, Marco Carola, vraća se u Beograd nakon nešto više od godinu dana. Nastupiće u subotu, 1. februara u velikom Hangaru u Luci Beograd.

Uvertiru u željno iščekivani set „kralja belog ostrva“ napraviće predstavnik napuljske scene – Antonio Pica. 

Marco Carola jedna je od glavnih figura zaslužnih za razvoj elektronske scene ranih devedesetih godina prošlog veka.

Početak i tranzicija

Karijeru je započeo davne 1989. puštajući muziku po napuljskim klubovima u kojima je bio popularan italo haus, dok je njegovo interesovanje privukao u to vreme novi muzički pokret u usponu – tehno.

Zajedno sa istomišljenicima kao što su Gaetano Parisio Gaetek, Davide Squillace i Random Noize, kao i klaberima željnim novog zvuka, Carola je otpočeo muzičku tranziciju. Uvek par koraka ispred svog vremena, bio je jedan od lokalnih italijanskih heroja koji je tehno zvuk Napulja plasirao na globalnu scenu. 

Kao što ni Rim nije sagrađen za jedan dan, tako je i Carola godinama gradio svoje muzičko carstvo – od prvog izdanja „Classic Hard“ 1995. godine, pa do globalne dominacije danas.

Marco je u to vreme osvojio scenu legendarnim numerama kao što su „7th Question“, „Get Down“, „Avalanche“, „Day And Night“, „Do.Mi.No“ serija i mnoge druge. 

Dve decenije najtraženiji elektronski izvođač na svetu

Više od dve decenije kasnije Marco i dalje važi za jednog od najcenjenijih i najtraženijih elektronskih izvođača na svetu. Uveliko je smatran za jednog od ključnih faktora u misiji da tehno kao žanr dostigne svetsku priznatost. 

Pored izdanja na etiketama u koje je bio lično investiran, kao što su Design Music, Zenit, Question, One Thousands i Do.Mi.No, paralelno je objavljivao muziku za neke od najboljih svetskih izdavačkih kuća – Minus, Plus 8, 2M i Primate Recordings.

Pored pet albuma koji su dobili najbolje kritike, uključujući i Play It Loud, Carola je takođe bio odgovoran za nekoliko miks kompilacija. Tokom 2006. godine uradio je miks za legendarni londonski klub Fabric, koji je bio lekcija o doteranom, futurističkom minimalizmu. Nakon toga usledile su sjajne kompilacije za Time Warp. Korak dalje otišao je 2010. godine, kreirajući miks Party Animals za Sven Vath-ov Cocoon Recordings.

Music On

Njegov brend Music On danas je ujedno i sinonim za jednu od najposećenijih klupskih noći na Ibici, kao i tačka okupljanja svih važnih tehno i tek haus imena. 

Carola je poznat po svom energičnom i impresivnom stilu miksovanja na tri gramofona i dugačkim setovima nalik kakvim putovanjima. Ostao je jedan od najtraženijih di-džejeva na svetu u poslednje dve decenije. Iako voli višečasovne setove, poseduje sposobnost da suptilno kontroliše publiku koja ga voli gde god da se pojavi, od Ibice, preko Njujorka i Južne Amerike, pa sve do bilo koje tačke na planeti.

Antonio Pica – tokom njegovih nastupa nemoguće je stajati mirno

Umetnička karijera Pice počela je 2009. godine, kada je postao gost najboljih klubova u Italiji. Carola je izvođač koji je definitivno privukao svu njegovu umetničku i muzičku pažnju. Strast prema njemu se rodila pre mnogo godina kada su oboje bili na zabavi Orbeat Regeneration Funk i trajala je sve dok ga Marco Carola nije pozvao, u leto 2017. godine, da radi za Music On na Ibici, u klubu Amnesia.

Njegov način poimanja muzike je savršena sinteza između prošlosti i sadašnjosti, umetnika koji su ispisali istoriju globalne klupske kulture, rezultat snažne ličnosti koja se pretvara u zvuk pun energije i emocionalne sile.

Stajati mirno tokom seta Pice praktično je nemoguće. Dubok bas, melodija i njegova jedinstvena energija čine svaki nastup posebnim za one koji ga slušaju.

Ulaznice

Ograničen broj promo ulaznica za nastup Marca Carole dostupan je po ceni od 1190 dinara za parter i 1690 za VIP sektor putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tix-a i Ticket Vision-a. 

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.