Marko Dragosavljević, srpski kajakaš koji je u karijeri osvojio veliki broj medalja na najvažnijim međunarodnim takmičenjima, kroz projekat Training Ground (Dan za treniranje) vas vodi kroz nesvakidašnje lokacije svojih treninga.

Baš kao i većina sportista širom sveta u prethodnom periodu Dragosavljević je odsustvo takmičenja iskoristio za trening, a kroz ovaj projekat je napravio i idealnu kombinaciju treninga i upoznavanja prirodnih lepota Srbije u svom kajaku.

Foto: Predrag Vučković

Srpskom sprinteru se u tom poduhvatu pridružio i Predrag Vučković, čuveni svetski ekstremni i podvodni fotograf, koji je ovaj put iz različitih perspektiva ovekovečio Markovu plovidbu kroz neke od najlepših rečnih tokova Srbije.

“Tako smo dobili efektne i nezaboravne momente iz skoro svih krajeva Srbije, od vodopada Vrela, najkraće reke u Evropi (duga 365 metara, zbog čega se još zove i Godina), pa sve do Dunava kod Golupca, tamo gde je ova reka najšira u celom svom toku kroz 10 država!”, navodi se u saopštenju.

Marko Dragosavljevi? of Serbia performs during the Training Grounds project in Belgrade, Serbia on September 21, 2020. // Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool // SI202009210312 // Usage for editorial use only //

Na putu kroz Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Rumuniju, Bugarsku, Moldaviju i Ukrajinu, Dunav nigde nema širinu od 6 kilometara kakva je kod Golupca, a čuvena Golubačka tvrđava je Markovu plovidbu učinila još izuzetnijom.

Pustolovina je nastavljena kroz rukavce i močvare između Krnjače i Pančeva, na Dunavu u okolini Beške i Krčedina, nezaobilazan je bio i jedan od simbola Beograda, Ada Ciganlija. I za kraj, tu su momenti ispred čuvene Kućice na Drini, još jedne atrakcije koja neretko završava na globalnim turističkim posterima i blogovima kao ponos Srbije.

Prezadovoljan sam što smo napravili ovaj projekat i jako sam ponosan. Priroda je nepredvidiva, ne možeš da praviš ovakve fotografije kada ti hoćeš, nego kada ti ona dozvoli. Uz to, rad sa Peđom je nešto neverovatno, jer je čovek prepun pozitivne energije i senzacionalnih ideja za fotografisanje. Dva meseca su utrošena na realizaciju svega, ali je to proletelo jako brzo“, kaže Dragosavljević.

Cela fotografsko-kajakaška avantura bila je velika satisfakcija za Dragosavljevića pred naredni karijerni izazov – Marko će se ove nedelje posle duže pauze takmičiti u Segedinu na Svetskom kupu, koji se održava od 24. do 27. septembra.

Foto: ©Red Bull Content Pool / Predrag Vučković


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.