Tradicionalni dečiji filmski festival Kids fest Vam predstavlja ovogodišnjeg ambasadora – muzičara Marka Kona.

Marko J. Kon je srpski kompozitor, pesnik, muzički producent, a povremeno i pevač i glumac.

Predstavljao je Srbiju na Pesmi Evrovizije 2009. godine, snimio je i nekoliko dečijih pesama, od kojih su najpoznatije „Medo Brundo” i „Maleni Miš”. Učestvovao u brojnim sinhronizacijama i kao glumac i kao producent. Svira sedam instrumenata, a kako on kaže ni jedan naročito dobro.

„Jesen je zvanično počela, a jesen donosi kišu i hladno vreme ali i zrelo slatko voće i KIDS FEST! Nadam se da delite ovaj jedvoček sa mnom i da se radujete koliko i ja. Bioskopska magija je zaista posebna, još kada sam bio klinac sam voleo da se zavučem u taj mrak  i da uz kokice i sok pustim da mi misli odlutaju u pravcu koji pokazuje srebrni ekran“, proslavljeni mužičar Marko Kon pozvao je decu i roditelje na uzbudljivu bioskopsku avanturu.

Upečatljivim sloganom “Gradimo novu budućnost” 17. KIDS FEST ide u korak sa vremenom i  oslikava viziju da bilo kakav napredak u svetu ne može da se dešava mimo dece, te velikim delima ovogodišnji dečiji filmski festivala ima za cilj da prikaže poučne filmove sa istinskim porukama.

Domaćin 17. KIDS FEST-a i ove godine biće Kombank Dvorana, a u Beogradu dečiji filmski festival održaće se i u bioskopima „Cine Grand Capitol park Rakovica“, Cineplexx bioskopima u  Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i Tuckwood Cineplex -u , dok će u Nišu centri dešavanja festivala biti bioskopi „Vilin grad“ i „Cine Grand Delta Planet Niš“. Kao i do sada, KIDS FEST održavaće se i u preko 30 gradova širom Srbije od 18. do 24. oktobra.

Publika će deo sadržaja festivala, moći da pogleda i na onlajn platformi MojOFF za vreme trajanja festivala.
Program festivala biće uskoro dostupan, a sve informacije o festivalu moći će da se pronađu na zvaničnom sajtu KIDS FEST-a (www.kids-fest.com).


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.