Talentovani muzičar, Marko Louis, na rođendan svoga oca Ljubiše Stojanovića Louisa, a u saradnji sa legendarnim muzičarem Vlatkom Stefanovskim, ponovo objavljuje pesmu „Cveće cafnalo“.

Kompozicija „Cveće cafnalo“ je pesma od poznatog Niškog autora Bratislava Bate Anastasijevića, inspirisana Mokranjčevom 12. rukoveti, koju je prvobitno otpevao Dragan Jović, a 1985. godine obradio i Markov otac Ljubiša Stojanović Louis.

 „Desio se nesporazum vezano za autorska prava koji smo rešili i sada, srećom, ponovo objavljujemo moju verziju pesmu ‘Cveće cafnalo’. Bio sam inspirisan očevom verzijom i bila mi je želja da napravim na neki način citat. Velika mi je čast da je Vlatko deo cele priče i svojom gitarom katapultirao pesmu u drugu dimenziju“, kaže Marko.

Video spot je posvećen borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je veoma aktuelna na svim društvenim poljima.

Režiju i fotografije potpisuje Dragan Jereminov, a za vanvremensku emotivnu numeru angažovani su glumci Dragan Petrović Pele, Iva Ilinčić i Marijan Apostolović.

Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to“, kaže Marko i dodaje: „Kada sam video kampanju pod nazivom ‘Nije svako delo umetničko delo’ dobio sam ideju da kontaktiram Autonomni Ženski Centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti“.

Pesma i spot su objavljeni 2017. godine i izazvali su veliku pažnju kod publike.

Ovog leta Marko Louis planira da objavi i fizičko izdanje novog albuma „Sloboda” kao de-lux verziju, koja će imati još nekoliko bonus pesama između ostalog i kompoziciju „Cveće cafnalo“.

Marko Louis takođe najavljuje i nekoliko koncerata, kao što su nastupi na Exit Festivalu 8. jula na Fjužn stejdžu, 22. jula koncert u letnjem Bitef art kafeu na Kalemegadnu, koncert u Aranđelovcu 24. jula i u Novom Pazaru 28. jula.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.