Izložba slika Marka Tomića biće otvorena u sredu, 23. septembra u 18 časova u galeriji Neimar na Vračaru. Trajaće sedam dana.

Marko je iz Srbije, ali živi u SAD, i ovo je ujedno i prvi dolazak i zvanična izložba bilo kog umetnika sa američkog tla od početka pandemije.

O umetniku

Marko Tomić je rođen 1984. u Beogradu. Već sa 23 godine seli se u Majami, SAD. Od tada ne prestaje da slika i u potpunosti se posvećuje stvaranju, što je rezultiralo sa oko 1.100 slika i drugih radova.

Prvu samostalnu izložbu imao je na čuvenom Art Basel Miami 2012. godine. Tada od umetničke scene po prvi put dobija epitet “emerging, up and coming Serbian-American painter“.

Preokret za Marka bila je 2013. godine. Njegova samostalna izložba je privukla veliku pažnju ljubitelja savremene američke umetničke scene i Marko po prvi put biva nazvan “The New Picasso”.

Njegov talenat koji buja i koji rezultira neverovatnom produktivnošću brzo biva primećen u SAD. Tako postaje član zapaženih umetničkih grupa, kao što su Raw Artist Miami i Art Upclose, New York.

Osnovao je i svoju umetničku grupu sa dvoje kolega američkih slikara. Takođe, 2013. godine pokreće autentični pravac – KONEKTIVIZAM, koji značajno utiče na savremenu scenu u SAD a koji vrhunski ljubitelji i kolekcionari umetnosti počinju pomno da prate i postaju kolekcionari njegovih slika još od najranijih faza.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.