Martovski Art branč “O drveću i solidarnosti” održaće se u sredu, 24. marta na Instagram profilu Kulturnog centra Beograda, a govoriće Dijana Milošević.

Art branč je format razgovora, prilika za razmenu mišljenja uz kafu i kolače, jednog radnog dana u mesecu, tačno u podne.

Pozvani gost, gošća iz oblasti filozofije, filma, književnosti, sociologije, arhitekture, dizajna, medicine… u 15 do 20 minuta izlaže na temu o kojoj će se u sledećih 45 minuta voditi razgovor između publike i govornika.

Usled tekuće pandemije korona virusa, predavanje možete pratiti u sredu, 24. marta u 12 sati na Instagram profilu Kulturnog centra Beograda, a kao pripremu za razmišljanje pred martovski Art brančDijana Milošević nam najavljuje temu:

“Mi još uvek ne shvatamo značaj bića koja žive na ovoj planeti, tu pored nas – značaj drveća. Bez drveća jednostavno ne bi bilo života na Zemlji, jer bi povećana vrućina, poremećaj ciklusa vode i gubitak hlada uticali na sve što je živo. I pored toga drveće se nemilosrdno uništava i seče, u našem gradu ali i širom sveta.

Osim što drveće direktno održava život na planeti, drveće je i čuvar sećanja a njihove grane su slojevi sa informacijama. Drveće komunicira razvijenim sistemom preko svog korenja koje je u stvari prvi internet, pre interneta.

Takođe, drveće pokazuje ogromnu solidarnost u brizi za svakog u svojoj zajednici. Sistemi solidarnosti drveća su nešto što nam je neophodno danas, u našem ljudskom svetu, koji suviše polako shvata da živimo u kompleksnim sistemima, koji su međusobno zavisni, a da je briga o drugom i solidarnost nešto bez čega ćemo nestati. Drveće nam šapuće kako da budemo bolji.”

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.