Institut za umetničku igru iz Beograda i Udruženje za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa Živimo balet iz Sarajeva organizuje prvu Međunarodnu zoom konferenciju “Edukacija u savremenoj igri i modernom baletu na prostoru bivše Jugoslavije” od 6. do 8 novembra ove godine.

Učesnici konferencije su Ognjen Vučinić koreograf iz Hrvatske, Saša Evtimova koreografkinja iz Makedonije, Urša Rupnika koreografkinja iz Slovenije, Adnan Đindo direktor baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu, Zorana Mihelčić direktorka plesnog festivala u Šibeniku, Tamara Ljubičić primabalerina i dr.

Organizator konferencije je producentkinja Nataša Hajdarević iz Sarajeva a moderator Aleksandar Ilić osnivač Instituta za umetničku i direktor Kulturnog centra Beograda.

Foto: Vanja Gajić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.