Institut za umetničku igru iz Beograda i Udruženje za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa Živimo balet iz Sarajeva organizuje prvu Međunarodnu zoom konferenciju “Edukacija u savremenoj igri i modernom baletu na prostoru bivše Jugoslavije” od 6. do 8 novembra ove godine.

Učesnici konferencije su Ognjen Vučinić koreograf iz Hrvatske, Saša Evtimova koreografkinja iz Makedonije, Urša Rupnika koreografkinja iz Slovenije, Adnan Đindo direktor baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu, Zorana Mihelčić direktorka plesnog festivala u Šibeniku, Tamara Ljubičić primabalerina i dr.

Organizator konferencije je producentkinja Nataša Hajdarević iz Sarajeva a moderator Aleksandar Ilić osnivač Instituta za umetničku i direktor Kulturnog centra Beograda.

Foto: Vanja Gajić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
20
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.