Međunarodni simpozijum „Novim putevima u novu budućnost” održava se od 22. do 31. marta u livestream formatu, u organizaciji kustoskinje Biljane Ćirić.

Glavni prezenteri simpozijuma su „What Could/Should Curating Do“ i Moderna galerija iz Ljubljane.

Predavanja će se održavati svakog dana od 11h po centralnoevropskom vremenu, sem 24, 27. i 28. marta koji su slobodni dani.

Učesnici seminara biće Zdenka Badovinac (kustos, Moderna Galerija, Ljubljana); Robel Temesgen (umetnik, Adis Abeba); Larys Frogier (direktor, Rockbund Art Museum, Shanghai); Sinkneh Eshetu (pisac,Addis Abeba); Marija Glavaš (sociolog, Ljubljana); Berhanu (antropolog, Kanbera); Aigerim Kapar (međuzavisni kustos, Astana); Jelica Jovanović (arhitekta, Beograd); Hu Yun (umetnik, Melburn); Jasphy Zheng (umetnik, Xia Men); Dragan Stojmenović (Gradska biblioteka, Bor); Nikita Čoi (glavni kustos, Tajms muzej, Guangdžou); Robert Bobnić i Kaja Kraner (istraživači, predavači Ljubljana); Aziza Abdulfetah Busser (arhitekta i akademik, Adis Ababa); Aleks Ulko (umetnik i istraživač, Taškent); Brett Neilson (profesor, Institute for Culture and Society, Western Sydney University); Yabebal Fantaye (Astrofizičar i naučnik za podatke, suosnivač inicijative 10 Akademije, Adis Ababa), Salem Makurija (nezavisni pisac, producent, reditelj, videograf, i profesor na Katedri za umetnost na Velsli koledžu), Biljana Ćirić (međuzavisni kustos i osnivač WCSCD)

Livestream će biti dostupan na zvaničnim Facebook i Youtube stranicama programa i institucija WCSCD,  Moderne  galerije, Artcom  platforme, Rockbund Art Museum i Gradska biblioteke Bor.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.