Film srpskog reditelja Mladena Kovačevića, “Merry Christmas, Yiwu” dobitnik je nagrade Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film 26. Sarajevo Film Festivala.

Svoju svetsku premijeru, ovaj film je imao u januaru na Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu, u Brigth Future programu namenjenom mladim evropskim rediteljima.

Film je do sada prikazan na festivalima u Geteborgu, Stokholmu, HotDocs Toronto, Biografilm festivalu u Italiji, Sarajevo film festivalu i MakeDoxu.

Svoju domaću premijeru “Merry Christmas, Yiwu” će imati na otvaranju Festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma – Sedam veličanstvenih u Beogradu.

Foto: FCS

Film je realizovan u okviru HOROPTER filmske produkcije iz Beograda, u produkciji Ive Plemić Divjak. Ključne članove autorskog tima čine jedna od trenutno najcenjenijih montažerki u regionu, Jelena Maksimović i mladi, perspektivni direktor fotografije, Marko Milovanović. Kompozitor je Olof Dreijer iz poznatog švedskog elektronskog dua The Knife.

Pročitajte još i: Mads Mikelsen, poznati danski glumac, dobitnik Počasnog srca Sarajeva

Ovaj produkcijski ambiciozan projekat, sniman u Kini, rađen je u ko-delegaciji producenata iz Srbije i Švedske, u koprodukciji sa Francuskom, Nemačkom, Belgijom i Katarom. Televizijski koproducenti projekta su nemački kanal ARTE (NDR) i belgijski RTBF.

Foto: FCS


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.