Multimedijalni umetnik iz Beograda, Ivan Šijak, u petak, 20. septembra otvorio je izložbu fotografija pod nazivom ”Metropolis Revisited 1994” u Marsh Open Space-u u Cetinjskoj 15.

Izložba “Metropolis revisited 1994” nas vodi na početke digitalnog editovanja slike a prilika je da se pogledaju radovi nastali u vremenu u kom je fotošop tek otkriven.

Projekat “Metropolis revisited” nastao kao editorijal za časopis za vizuelnu kulturu New Moment, čije je redakcije Šijak bio član. 

Ivan Šijak (1969) je multimedijalni umetnik iz Beograda. Profesor je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U Muzeju grada Beograda 2015. godine je imao samostalnu izložba “Gray Matter”

Dobitnik je Gran Prix-a i nagrade publike za rad “Pronađi uljeza ili kratak vodič za rešavanje misterioznih slučajeva” .  Reditelj je video opera “Man who mistook his wife for a hat” Michael Nyman-a.

Izložbu možete posetiti do 1. decembra 2019. godine.

Priredila: Ksenija Stojiljković

Foto: Preventer


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
26
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
23
Zanimljivo
korisno korisno
20
korisno
okej okej
16
okej
divno divno
13
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
26
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.