Milan Petrović Quartet nastupiće u petak, 9. jula 20 časova na Platou ispred Doma omladine Beograda.

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, nastupiće sa svojim Kvartetom u okviru devete sezone popularnih Koncerata na Zidiću.

U intimnoj atmosferi karakterističnoj za ove nastupe, u samom centru grada, na otvorenom, publika će biti u prilici da čuje izbor najboljih autorskih kompozicija Milana Petrovića nastalih u proteklih 10 godina.Na ovaj način, obeležiće se 25 godina Milanovog rada i 10 godina rada MP Quarteta. Da podsetimo, kompilacija autorskih kompozicija “The Best of 2011 – 2021” je objavljena u aprilu ove godine za izdavačku kuću “Jazz Fortnight” iz Skoplja, i na njoj su zabeležene saradnje sa brojnim regionalnim muzičarima. Neki od poznatih muzičara sa kojima je Milan saradjivao su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Dušan Bezuha, Bruno Mičetić, Sašo Popovski, Đorđe Maksimovski, Ermal Rodi, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić, zatim Ana Stanić, Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović, Diana Čerenšek, Vanja Danilović, Maja Klisinski i mnogi drugi.

Milan Petrović je nastupao širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartetom, koji pored njega čine Lehel NađBogdan Zdjelar i Robert Gostinčar. Največi dosadašnji uspesi ovog sastava su 6 izdanja, turneje u Kini, Austriji, Rumuniji i svim zemljama regiona. U vreme pandemije Covid 19, bend nije prestao sa radom, nego je organizovao onlajn koncerte sa raznim gostima.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.