Najnovija SF adaptacija američko-kanadske koprodukcije, romana Franka Herberta “Dina” biće prikazana pretpremijerno u sredu 20. oktobra u 19h u Velikoj sali Kombank dvorane, nakon čega će se naći na redovnom repertoaru.

Ova naučno fantastična filmska priča, opisuje situaciju u kojoj je sinu plemićke porodice poverena zaštita najvrednije stvari i ključnog elementa u galaksiji.

U mitskoj avanturi, sa elementima drame “Dina” pratimo Pola Atreidesa iz kuće Atreides, sjajnog i nadarenog mladića  rođenog za velike stvari, koji mora da otputuje na najopasniju planetu u  svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda.

Kada se nađe usred sukoba oko ekskluzivne distribucije najcenjenijim resursom koji postoji, najvrednijem elementu galaksije koji se nalazi samo na Arakisu i koji može otključati najveći potencijal čovečanstva, u kom će preživeti samo oni koji mogu da pobede svoj strah. 

Interesantan je podatak da je za film napravljeno više od hiljadu kostima, a muzičar Hans Cimer je uradio novi instrument i osmislio jezik za horske pesme – tako da muzika u filmu zvuči kao da nije s ovog sveta.

Glavne uloge tumače u filmu tumače: Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Džejson Mamoa, Havijer Bardem, Stelan Skarsgord i  drugi.

Podsetimo, film je premijerno prikazan 3. septembra na Venecijanskom filmskom festivalu.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.