Nakon što je prikazana na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Kanu gde je i nominovana za prestižnu nagradu Zlatnu palmu, a potom i na poslednjoj večeri prvog Festivala francuskog filma u Beogradu, drama “Sibil” rediteljke Žistin Triet konačno je pronašla svoj put do šire domaće publike.

Iako je redovna distribucija u bioskopima izostala, u okolnostima pandemije korona virusa, za ljubitelje sedme umetnosti upriličena će biti online premijera i to, u subotu, 15. avgusta u online bioskopu MOJ OFF, gde će se francuska drama “Sibil” neko vreme i zadržati na repertoaru.

Uzbudljiva priča rediteljke Žistin Triet (Justine Triet) upućuje nas na psihoterapeutkinju Sibil koja je odlučila da se vrati svojoj prvoj strasti – pisanju. Njena nova pacijentkinja je uznemirena perspektivna glumica Margo koja ubrzo postaje primamljiv izvor Sibiline inspiracije. Fascinirana gotovo do opsesije, spisateljica postaje sve više uključena u glumičin buran život oživljavajući tako uspomene koje je sučeljavaju sa prošlošću.

Glavna uloga poverena je poznatoj francuskoj glumici Viržini Efiri (Virginie Efira), koja je 2016. godine sa rediteljkom Triet već sarađivala na filmu “U krevetu sa Viktorijom”.

“Vaspitačica” / Foto via MCF

Naredna nedelja biće u znaku žena rediteljki poznatih široj festivalskoj publici, ali i žirijima festivala – od Sandensa, Kana do Berlina i drugih značajnih filmskih smotri.

Osim filma “Sibil” Žistin Triet, od subote 15. avgusta na repertoaru online bioskopa MOJ OFF naći će se i američka drama “Vaspitačica” (The Kindergarten Teacher) rediteljke Sare Kolanđelo.

“Nevine” / Foto via MCF

A prikazivanje francusko-poljskog ostvarenja “Nevine” (The Innocents) An Fonten biće u četvrtak, 20. avgusta i to besplatno.

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.