MONDAY BLUES, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači. Ovog ponedeljka, 16. novembra u 20h u Centralnom holu DOB nastupiće sastav The Gamblers.

The Gamblers je bluz bend sa sedištem u Sremskoj Mitrovici koji izvodi moderne interpretacije roots, soul i rock’n’roll muzike koja se bazira na tradiciji izvornog bluza, kao i modernog jump i electric bluza… Kombinujući razne stilove, The Gamblers uspešno dodiruju svaki aspekt klasične američke muzike, ali sa svežinom koja je uzbuđuje i pomera.
Petočlani bend nastupio je na brojnim prestižnim muzičkim festivalima i događajima u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama i Evropi, a takođe i kao predgrupa neprevaziđenog Johnnija Wintera u Domu omladine Beograda kao i ‘headlineri’ na UMAGO BLUES-u (zajedno sa Laurence Jonesom i Ian Siegalom).

Nastupaju i kao blues duo (Marin i Stanley) u specijalnim prilikama, kao što će biti predstojeći nastup u Domu omladine.

Članovi:
Marin Balenović (vokal, gitara), Aleksandar Stanulović Stanley (gitara, prateći vokal), Željko Bacalo (bas), Goran Nedić (saksofon), Rade Krivokuća (bubanj).

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.