U Maloj galeriji ULUPUDS se 5. novembra otvora izložba “Mozaik malog formata XV”, autorski projekat Petra Vujoševića.

Usled okolnosti sa pandemijom neće biti zvaničnog otvaranja, već će zainteresovani moći da posete izložbu od 17 do 20 časova. Ulaziće se u manjim grupama uz obavezno nošenje maski i držanje distance.

Ovoga putra svoja dela predstaviće 54 autora iz  Bugarske, Švedske, Severne Makedonije, Poljske, Rusije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Tokom proteklih 15 godina je na ovim izložbama učestvovalo skoro 300 autora iz dvadesetak zemalja. Ostvareno je ne samo međusobno upoznavanje raznih mozaičkih scena i mnogih interesantnih stvaralaca, već je došlo i do preplitanja i kreativnog mešanja i uticaja jednih na druge. Tako je savremeni mozaik dobio jedan novi podsticaj i uzlet ne samo u Srbiji nego i znatno šire.

Na izložbi će se, kao i prethodnih godina, dodeliti nagrada za najuspešnije ostvarenje kao i nagrada za najuspešniji studentski  rad koja nosi ime Borislava Bore Nježića, našeg velikog mozaičara.

Tokom trajanja izložbe u galeriji biće organizovana i radionica mozaika. Zainteresovani se mogu prijaviti na kontakt telefon (063/72 44 003) ili na mejl: [email protected]

Izložba će biti otvorena do 19. novembra.

Foto: Petar Vujošević


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
20
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.