VIDEODRUM je novi projekat koji virtualnom cestom, drumom, povezuje četiri grada, Pulu, Ljubljanu, Zagreb i Beograd, te četiri potpuno različita, ali ipak slična mesta: Dnevni boravak DC-a Rojc, Klub Channel Zero, Klub Močvaru i KC Grad.

Ideja o virtuelnom povezivanju nastala je na virtuelnoj razmeni osoblja koju je organizovao Savez udruga Rojca s ciljem međusobnog povezivanja i ujedinjavanja naših resursa i ideja i stvaranja zajedničkog poligona za promociju nezavisne umetnosti i kulture koje nastaju u gradovima koji će se ovim projektom povezati: Pula, Zagreb, Ljubljana i Beograd.

Stvarajući mrežu većih i manjih gradova koji su zapravo središta urbanog života ovim projektom će se lokalnim umetnicima  omogućiti širi broj publike, a lokalnoj publici predstaviće se sve novo i kvalitetno što nastaje u drugim gradovima.

Foto: DAZE, Helena Jovanović

Prvi Videodrum virtuelna je turneja četiri benda, ali i četiri kluba i četiri grada. Koncertima i razgovorima neće se predstaviti samo izvođači nego i timovi ljudi koji svojim aktivnostima, čak i u ovim izvanrednim uslovima, rade na promociji i afirmaciji nezavisne kulture i umetnosti.

Prvi u nizu događaja predstaviće bendove Daze (Beograd), Maali (Zagreb), Tschimy (Ljubljana) i SOUR (Pula). Magazin će biti emitovan 30. marta u 21 čas na kanalima sva četiri centra u isto vreme.

Foto: Helena Jovanović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.