Premijera Diznijevog igranog ostvarenja “Mulan” održaće se u sredu, 9. septembra u bioskopima Cineplexx BIG Beograd i Cine Grand BIG Rakovica.

Od 10. septembra film će biti na redovnom repertoaru bioskopa širom Srbije.

Mulan je neustrašiva mlada žena koja zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi rizikuje sve. Na kraju, ona postaje jedna od najvećih ratnika za kojeg je Kina ikada čula.

Osim u studiju film je sniman i u stvarnom okruženju. Vizija je bila da se priča koja je izrazito epska i emocionalna ispriča na veoma realan način.

“Ono što me je privuklo da snimim film je ona sama, Mulan i njeno životno putovanje od devojke sa sela do vojnika prerušenog u muškarca, do ratnika i heroja. Priča koja je jednako relevantna kao što je bila kada je pre 15 vekova napisana”, rekla je rediteljka Niki Karo.

Priča je nastala po kineskoj pesmi “Balada o Mulan”. Prema rečima producenata, deca u Kini uče o ovoj priči i “Mulan” je veoma važan i veoma živ ep, čak i nakon toliko vremena.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.