Udruženje „Free Space“ u saradnji sa „Reflektor teatrom“, pokrenulo je projekat „PričaMoO…“koji će se realizovati u Domu kulture (Ignjata Pavlasa 4) u Novom Sadu sredu 4. decembra i sredu 11. decembra u 20.00 časova.

“Ovim projektom želimo da inspirišemo srednjoškolce i studente da aktivno učestvuju i otvoreno razgovaraju sa gostima nakon predstava „Muškarčine“ i „Smrt Fašizmu! O Ribarima i Slobodi“, kao i da budu učesnici tribina „Kakav treba da bude PRAVI muškarac ovde i danas“i „Heroji i heroine ovde i sad“ i tako zajedno doprinesemo širenju i razvoju nezavisne, društveno angažovane pozorišne scene u Novom Sadu”, navode iz udruženja “Free Space”

„Muškarčine“

Foto: Dizajn studio Arteria

Ekipa mladih muškaraca izlazi na scenu i priča priču o svom detinjstvu tokom burnih 90-tih godina na Balkanu. Takođe, oni se pitaju da li su dovoljno sposobni da ispune zahteve društva i postanu „glave porodica“, dobri muževi i očevi, uspešni biznismeni, poznavaoci sporta itd. Da li je tata pravi tata samo ako nije prisutan tokom odrastanja svoje dece, jer mora da radi i donese novac u kuću? Da li su srećni što su njihovi očevi bili takvi i da li žele da i oni postanu isti? Zbunjeni su, ukalupljeni i uplašeni.

Autori: Vojislav Arsić i Milena Bogavac

Ko-autori i izvođači: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nikola Pavlović, Rastko Vujisić i Uroš Novović

Šta je potrebno da misli i radi mlad čovek da bi postao PRAVI muškarac, kao i zašto se za ovu predstavu uvek traži „karta više“, saznaćete ako dođete!

PRAVI muškarci

Vojkan Arsić, reditelj

Andrija Nikitović, brica

Andrija Gerić, sportski psiholog i ex reprezentativac

MilanRadulović Ješko, sekretar MONS-a

Milan InićYasserstain

Vesna Farkaš, moderatorka

Smrt Fašizmu! O Ribarima i Slobodi“

Kroz priču o Ivi Loli Ribaru, njegovoj porodici i verenici Slobodi Trajković, glumci ove predstave zapravo govore o sebi, svojoj generaciji, stavovima, herojima…

Foto: Dizajn studio Arteria

Da li smo svesni koliko je svaka mladost slična bez obzira na to kojoj generaciji pripadamo? Da li u nama i dalje postoji snaga da izdejstvujemo promene? Da li neko od nas zna zašto je živ? Gde smo postavili crvenu liniju i kada ćemo skupiti hrabrost da je pređemo?

Autorka koncepta i rediteljka predstave je Milena Bogavac, a tekst je pisalo više autora.

Ko-autori i izvođači su: Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Strahinja Blažić, Sunčica Milanović i Nikola Živanović.

Više o predstavi možete pogledati OVDE

Crvena linija, to je ona linija na kojoj postaješ heroj, ne da bi bio heroj već da bi ostao čovek!

Gde je tvoja crvena linija?

Heroji i heroine

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Gala Čaki, umetnica

Goran Stojičić, pisac

Slavimir Stojanović Futro, dizajner

Dragoljub Đuričić, muzičar

Vesna Farkaš, moderatorka i heroina Udruženja Free Space

Cena ulaznice u pretprodaji je 800 RSD, na dan igranja 1. 000 RSD.

Za studente i srednjoškolce cena ulaznice je 500 RSD.

Ulaznice možete kupiti na na prodajnom mestu GIGS TIX svakog radnog danaod 9 do 19.30 i subotom od 10 do 19.30 kao i preko interneta.

Foto: Dizajn studio Arteria


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.