”Muškarčine” Reflektor teatra ponovo izlaze na scenu 31. avgusta.

Vlada Republike Srbije donela je odluku da su opet dozvoljena kulturna dešavanja i rad pozorišta, uz poštovanje preporučenih mera. Tako će se na otvorenoj sceni Dorćol Platza sa početkom u 21h ponovo zaigrati “Muškarčine”. Broj sedišta je ograničen kako bi se sprovele sve zdravstvene mere.

Šta znači biti muškarac u Srbiji? Kako je biti tata? Čemu nas uči patrijarhat? Da li je roze boja za devojčice, ili može i za dečake? Šta je antropologija i kako je ona povezana sa muško-ženskim odnosima? I ko je to, muškarčina? Ovo su neka od pitanja na koja se odgovara u predstavi.

“Muškarčine su svuda oko nas. U pozorištu, Muškarčine traju već skoro 9 godina. Uvek su aktuelne, jer maskulinitet i njegovo poimanje ne prevazilazimo. Uvek su aktuelne i kao pozorišni i kulturni repertoar, jer nam je umetnost potrebna”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Reflektor teatar ove godine obeležava svoju sezonu “Post istina je laž”.

Karte za predstavu se mogu kupiti preko Tickets-a i na blagajni Reflektor teatra (u Dorćol Platz-u, adresa je Dobračina 59b). Takođe, moguće su i rezervacije putem broja telefona 060/3008886.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
21
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.