”Muškarčine” Reflektor teatra ponovo izlaze na scenu 31. avgusta.

Vlada Republike Srbije donela je odluku da su opet dozvoljena kulturna dešavanja i rad pozorišta, uz poštovanje preporučenih mera. Tako će se na otvorenoj sceni Dorćol Platza sa početkom u 21h ponovo zaigrati “Muškarčine”. Broj sedišta je ograničen kako bi se sprovele sve zdravstvene mere.

Šta znači biti muškarac u Srbiji? Kako je biti tata? Čemu nas uči patrijarhat? Da li je roze boja za devojčice, ili može i za dečake? Šta je antropologija i kako je ona povezana sa muško-ženskim odnosima? I ko je to, muškarčina? Ovo su neka od pitanja na koja se odgovara u predstavi.

“Muškarčine su svuda oko nas. U pozorištu, Muškarčine traju već skoro 9 godina. Uvek su aktuelne, jer maskulinitet i njegovo poimanje ne prevazilazimo. Uvek su aktuelne i kao pozorišni i kulturni repertoar, jer nam je umetnost potrebna”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Reflektor teatar ove godine obeležava svoju sezonu “Post istina je laž”.

Karte za predstavu se mogu kupiti preko Tickets-a i na blagajni Reflektor teatra (u Dorćol Platz-u, adresa je Dobračina 59b). Takođe, moguće su i rezervacije putem broja telefona 060/3008886.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.