August 24, 2020

“Muškarčine” Reflektor teatra ponovo na sceni Dorćol Platza

”Muškarčine” Reflektor teatra ponovo izlaze na scenu 31. avgusta.

Vlada Republike Srbije donela je odluku da su opet dozvoljena kulturna dešavanja i rad pozorišta, uz poštovanje preporučenih mera. Tako će se na otvorenoj sceni Dorćol Platza sa početkom u 21h ponovo zaigrati “Muškarčine”. Broj sedišta je ograničen kako bi se sprovele sve zdravstvene mere.

Šta znači biti muškarac u Srbiji? Kako je biti tata? Čemu nas uči patrijarhat? Da li je roze boja za devojčice, ili može i za dečake? Šta je antropologija i kako je ona povezana sa muško-ženskim odnosima? I ko je to, muškarčina? Ovo su neka od pitanja na koja se odgovara u predstavi.

“Muškarčine su svuda oko nas. U pozorištu, Muškarčine traju već skoro 9 godina. Uvek su aktuelne, jer maskulinitet i njegovo poimanje ne prevazilazimo. Uvek su aktuelne i kao pozorišni i kulturni repertoar, jer nam je umetnost potrebna”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Reflektor teatar ove godine obeležava svoju sezonu “Post istina je laž”.

Karte za predstavu se mogu kupiti preko Tickets-a i na blagajni Reflektor teatra (u Dorćol Platz-u, adresa je Dobračina 59b). Takođe, moguće su i rezervacije putem broja telefona 060/3008886.

Foto: Promo