Izložba studentata arhitekture “Muzej Dunava” biće otvorena 23. juna u likovnoj galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca (Studentski trg 5) u 19 časova.

Ova izložba se organizuje u susret proslavi Dana Dunava u Srbiji. Inače, Međunarodni dan Dunava se u Srbiji se proslavlja svake godine 29. juna.

Izložba „Muzej Dunava“ predstavlja projekte sedamnaest studenata druge godine master studija na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Osnovni cilj ove tematske izložbe je istraživanje kulturološkog i izlagačkog potencijala reke Dunav u savremenom trenutku, kao i ispitivanje mere arhitektonskog delovanja u osetljivoj prirodnoj sredini reke, te odnosa budućeg muzeja prema ekosistemu, mikroklimi, dinamici reke i jačini njenog toka.

Svaki studentski projekt obuhvaćen ovom izložbom je po sebi individualnog karaktera i specifičan po izboru teme, lokacije i prostorne intervencije.

Izložbu organizuje Dunavski centar za kompetanciju u saradnji sa studentima arhitekture pod mentorstvom akademika Branislava Mitrovića i Turističkom organizacijom Srbije. Izložbu je podržalo i Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Izložba traje do 29. juna.

Foto: Dušan Grujović/Kolarac


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.