U Domu Jevrema Grujića 25. i 26. septembra od 20 i 30h predstave “Dve žene i jedan rat” i “Mala crna haljina” oživljavaju priče o velikim ženama koje su obeležile istoriju svojom hrabrošću, zalaganjem i kreativnošću.

Prva predstava dočarava sudbinu dve nepokolebljive i odvažne dobrotvorke srpskog naroda – Mabel i Jelene, čije likove verno dočaravaju Vjera Mujović i Marija Bergam. Ovo je priča o dve zaboravljene heroine Velikog rata koje su strastvenim višegodišnjim zalaganjem za Srbiju širile diplomatsku misiju širom sveta!

“Mala crna haljina”, s druge strane, oživljava detinjstvo, čežnju i stremljenje famozne kreatorke Koko Šanel. Njen dvostruki lik (kao i logo njenog brenda sastavljen od jednog pravilnog i jednog naopako napisanog slova C tumače Rada Đuričin i Vjera Mujović. U vreme velikih svetskih previranja, ratova i revolucija, Šanel je oslobodila žene korseta, skratila haljine i visoke potpetice kako bi sve žene mogle da odlučuju o svojoj sudbini! Ovo je komad o usamljenosti i večnom traganju za ljubavlju.

Foto: Promo

Predstave će se igrati pred malim auditorijumom od samo 20 gledalaca, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Karte se mogu kupiti preko sajta www.tickets.rs online ili na svim njihovim prodajnim mestima.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Marija Jovanović
Po struci sam profesor srpskog jezika i književnosti. Volim putovanja, svoje prijatelje, kafu i dobru muziku, koja se obično uklapa sa dobrim vinom. Večiti sam optimista i uvek spremna za druženje i avanturu. Za sebe volim da kažem da sam veliki hedonista koji zna da uživa u malim stvarima.