January 6, 2020

Na Dočeku 7528. nastupaju i ove mlade nade muzičke scene

Foto: Doček

Doček 7528. godine je sve bliže i bliže! Novosađani će 13. januara Srpsku Novu godinu dočekati uz brojna poznata imena kao što su Lollobrigida, Dejan Petrović Big bend, Elemental i Svemirko. Ali, Doček je i prilika da se publika upozna i sa nekim novim imenima čija će muzika takođe zabavljati Novosađane (i sve koji se nađu u Novom Sadu za Doček) te večeri. Sviraće se za svakog ponešto – alternativni rok, bluz, džez, indi pop, elektro, rege, afro-soul, etno…

Dok uživamo u prazničnoj atmosferi, predstavljamo vam ove izvođače koji su tek na početku karijere.

Ljubičice – duo koji “ruši žanrovske granice”

Ljubičice je pančevački rok, elektro-bluz i indi pop bend koji čine braća Vuk i Stefan Stefanović. Kažu da je bratsko suparništvo ono što pokreće bend, a boreći se za nadmoć, u svojim singlovima ruše žanrovske granice.

Doček 7528: Oni će nastupati 13. januara u Novom Sadu

Ljubičice / Foto: Doček

Dospeli su na vrhove regionalnih top lista pesmom „Jedva čekam rat ljudi protiv mašina“ koju su objavili u martu 2019. Na takmičenju demo bendova “Tvoj zvuk” osvojili su prvu nagradu. Pisali su muziku za seriju “Žigosani u reketu”. Bave se i produkcijom i sarađuju sa mladim, popularnim imenima domaće scene poput Sajsi MC i Buč Kesidija, ali i sa inostranim zvezdama kao što je Vil Dramond.

U okviru Dočeka 7528. Ljubičice će nastupiti u Kulturnom centru Novog Sada 13. januara sa početkom u 21 čas. 

Aklea Neon – vila ritma i bita

Osječanka Aklea Neon, putujuća muzičarka i kantautorka donosi na scenu Kulturnog centra Novog Sada 13. januara afro-soul i etno ritmove.

Aklea Neon / Foto: Doček

U medijima je poznata kao vila ritma i bita, što se jasno vidi u njenom prepoznatljivom stilu i pesmama koje se kreću negde između rege ritmova i nežnih ljubavnih melodija.

Kinka Glik – jedna od najboljih basistkinja Evrope

Kinka Glik je Poljakinja poznata po interpretaciji čuvenog hita Erika Kleptona „Tears in Heaven“ koje broji preko dvadeset miliona pregleda. Nastupiće na Dočeku Radničkom domu 13. januara od 20 časova.

Kinka Glik / Foto: Doček

Sjajna muzičarka iz Poljske već iza sebe ima tri albuma i brojne nagrade – za novu nadu, otkriće godine i druge, a scenu je već delila sa velikim imenima. Ova mlada nadama razbija predrasude, džez i bluz dobijaju potpuno novu enegriju, a prepliću se i drugi muzički žanrovi.  

Di džej Nolah i moderna elektro muzika

Još jedna inostrana zvezda stiže u Novi Sad, i to iz Barselon – di džej Nolah. Dobitnica je nagrade za najbolje nastupe uživo “Vicous Music Award” – a da je zaista tako, uveriće se i publika na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta 13. januara od 22 časa.

Doček 7528: Klasika, pank i elektro zvuk u najstarijem srpskom pozorištu

Di džej Nolah / Foto: Doček

Foto: Doček