PČELICA IZDAVAŠTVO DOO i PČELICA – JUING, zvanično predstavništvo Pčelice za teritoriju Crne Gore, dobitnici su prestižne Nagrade za unapređenje dečijeg izdavaštva, koja je uručena 3. oktobra na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.

PČELICA IZDAVAŠTVO DOO godinama unazad uspešno posluje na teritoriji Crne Gore, sarađuje sa institucijama kulture i obrazovanja i predstavlja svoju produkciju na različitim sajmovima knjiga u Crnoj Gori. Rezultat toga su popularnost Pčeličinih izdanja među mladom čitalačkom publikom u Crnoj Gori, ali i brojne nagrade koje je Pčelica dobila u ovoj zemlji. Poslednja u nizu je Nagrada za unapređenje dječijeg izdavaštva na nedavno završenom Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja. Nagradu je dodelio žiri koji je radio u sledećem sastavu: akademik Siniša Jelušić, predsednik, akademska slikarka mr Marina Vešović, član, i izdavač Predrag Uljarević, član.

Ovogodišnji Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja realizovan je od 27. septembra do 4. oktobra pod sloganom „Okrenimo novu stranuˮ.

U ime PČELICE nagradu je primio Vuk Grgurović, direktor firme Pčelica – Juing, zvaničnog predstavništva Pčelice za teritoriju Crne Gore.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.