October 6, 2021

Nagrada Međunarodnog podgoričkog sajma za Pčelicu

PČELICA IZDAVAŠTVO DOO i PČELICA – JUING, zvanično predstavništvo Pčelice za teritoriju Crne Gore, dobitnici su prestižne Nagrade za unapređenje dečijeg izdavaštva, koja je uručena 3. oktobra na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.

PČELICA IZDAVAŠTVO DOO godinama unazad uspešno posluje na teritoriji Crne Gore, sarađuje sa institucijama kulture i obrazovanja i predstavlja svoju produkciju na različitim sajmovima knjiga u Crnoj Gori. Rezultat toga su popularnost Pčeličinih izdanja među mladom čitalačkom publikom u Crnoj Gori, ali i brojne nagrade koje je Pčelica dobila u ovoj zemlji. Poslednja u nizu je Nagrada za unapređenje dječijeg izdavaštva na nedavno završenom Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja. Nagradu je dodelio žiri koji je radio u sledećem sastavu: akademik Siniša Jelušić, predsednik, akademska slikarka mr Marina Vešović, član, i izdavač Predrag Uljarević, član.

Ovogodišnji Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja realizovan je od 27. septembra do 4. oktobra pod sloganom „Okrenimo novu stranuˮ.

U ime PČELICE nagradu je primio Vuk Grgurović, direktor firme Pčelica – Juing, zvaničnog predstavništva Pčelice za teritoriju Crne Gore.